Zanimljivosti

FOTO Ratni fotograf Ortiz stigao na svoju izložbu

FOTO Ratni fotograf Ortiz stigao na svoju izložbu

U galeriji War photo Limited u Antuninskoj ulici u povijesnoj jezgri u kolovozu je otvorena izložba ratnih fotografija “Broken lights of Jugoslavia”, fotografa Emmanuela Ortiza, koji je 1991. godine kao ratni fotograf boravio na dubrovačkom području.

On je sve do 1999. godine pratio sukobe na području bivše Jugoslavije, radeći za brojne novinske kuće poput Washington Posta, New York Timesa, Los Angeles Timesa i ostale. Na izložbi u Antuninskoj ulici, uz tri fotografije iz ratnog Dubrovnika, izložene su i njegove fotografije snimljene na području ostalih ratom zahvaćenih bivših jugoslavenskih država.

Prigoda za naš posjet ovoj galeriji bio je upravo dolazak Emmanuela Ortiza u Dubrovnik. Ovo je njegov prvi posjet Gradu od Domovinskog rata.

– U Dubrovniku sam bio tri tjedna. Došao sam kada je i Stjepan Mesić stigao u Dubrovnik. Sjećam se da je tada u Gradu bilo malo vode, malo hrane, a bilo je jako vruće. Odsjeo sam u hotelu Petka u Gružu. Sjećam se da sam svaki dan pješke išao u Grad. Na tom putu svakog dana pratio me njemački ovčar. I onda je nestao – prisjetio se Ortiz.

Više pročitajte u novom broju duLista koji je od sutra ujutro na kioscima. 
 

 

Pročitajte još

PREKRASNA TRADICIJA Balanje u Konavlima

Dulist

PLAVO DOGAĐANJE Niz prezentacija o problemu otpada u moru, demonstriran i robotski sustav

Dulist

NA DANAŠNJI DAN 1922. U Pragu umro Vlaho Bukovac

Dulist