Zanimljivosti

FOTO Ratni fotograf Ortiz stigao na svoju izložbu

U galeriji War photo Limited u Antuninskoj ulici u povijesnoj jezgri u kolovozu je otvorena izložba ratnih fotografija “Broken lights of Jugoslavia”, fotografa Emmanuela Ortiza, koji je 1991. godine kao ratni fotograf boravio na dubrovačkom području.

On je sve do 1999. godine pratio sukobe na području bivše Jugoslavije, radeći za brojne novinske kuće poput Washington Posta, New York Timesa, Los Angeles Timesa i ostale. Na izložbi u Antuninskoj ulici, uz tri fotografije iz ratnog Dubrovnika, izložene su i njegove fotografije snimljene na području ostalih ratom zahvaćenih bivših jugoslavenskih država.

Prigoda za naš posjet ovoj galeriji bio je upravo dolazak Emmanuela Ortiza u Dubrovnik. Ovo je njegov prvi posjet Gradu od Domovinskog rata.

– U Dubrovniku sam bio tri tjedna. Došao sam kada je i Stjepan Mesić stigao u Dubrovnik. Sjećam se da je tada u Gradu bilo malo vode, malo hrane, a bilo je jako vruće. Odsjeo sam u hotelu Petka u Gružu. Sjećam se da sam svaki dan pješke išao u Grad. Na tom putu svakog dana pratio me njemački ovčar. I onda je nestao – prisjetio se Ortiz.

Više pročitajte u novom broju duLista koji je od sutra ujutro na kioscima. 
 

 

Pročitajte još

‘LIJEPO JE KAD SE DRŽI DO TRADICIJE’ Luminacija u Čibači uoči blagdana sv. Luke

Dulist

Gdje su bili komunalni redari ne tako daleke 1984.?

Dulist

UZ PEKARSKE SLASTICE U Domu za starije Dubrovnik obilježili dane kruha i zahvalnosti za plodove zemlje

Dulist

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija