Aktualno

[FOTO] Radionica obnovljivih izvora energije ‘Fotonapon u motornim vozilima’

U sklopu Du STEM projekta Sveučilište u Dubrovniku s predavačicom Dinkom Lale održao je radionicu obnovljivih izvora energije (solarni sustavi) “Fotonapon u motornim vozilima” u Centru za mlade Dubrovnik.
-Na radionici su se opisivali funkcija i principi rada solarnih ćelija, te su se definirali termini solarna radijacija i solarna konstanta. Polaznici radionice spajali su solarne ćelije te računali napon i struju u ovisnosti o temperaturi, iluminaciji i kutu upada Sunčevih zraka, navode iz Zajednice tehničke kulture Dubrovnik.
Sudionici su stekli znanja u području obnovljivih izvora energije i njihovog principa rada uz praktične vježbe kako bi se tema dodatno približila i pojednostavila djeci i mladima. Radionice obnovljivih izvora energije (solarni susravi) – fotonapon u motornim vozilima organiziralo je Sveučilište u Dubrovniku u sklopu projekta Du STEM.

Pročitajte još

BUDITE NA OPREZU Ako dobijete ovakav e-mail, odmah ga izbrišite!

Dulist

CRNOGORSKI POVJESNIČAR PROF. DR. SC. BOBAN BATRIČEVIĆ Milatović je hibrid velikosrpstva i populizma!

Barbara Đurasović

PRVA OD ŠEST U Dubrovnik uplovila brza brodica hitne službe

Dulist

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija