Aktualno

FOTO: Projekt Odaberi sport u OŠ Marin Držić

FOTO: Projekt Odaberi sport u OŠ Marin Držić

Jutros se u Osnovnoj školi Marina Držića održala prezentacija Odaberi sport, na kojoj su sudjelovali učenici dubrovačkih osnovnih škola.

Projekt odaberi sport provodi Hrvatski Olimpijski odbor – Ured za programe lokalnog sporta, Hrvatska olimpijska akademija, Dubrovački savez športova i udruga Pokret -aktivan i zdrav uz potporu Grada Dubrovnika.

Na početku programa ravnateljica OŠ Marin Držić Zrinka Capor pozdravila je sve prisutne te poručila svima:
– Želim da se svi ugodno osjećate u dvorani na današnji dan. Sport je oblik druženja.

Tatjana Šimac Bonačić, dogradonačelnica grada Dubrovnika  istaknula je potrebu sporta u Gradu:
– Dragi sportaši, nastavnici, učenice i učenici, svi vi koji odaberete sport izbjeći ćete loše stvari koje dolaze sa strane. Pozdravljam sve institucije koje su shvatile koliko je sport bitan za vas. Ovo je zlatni grad, grad olimpijaca. – istaknula je.

Nakon toga mali sportaši demonstrirali su judo, odbojku, gimnastiku i vaterpolo, zajedno s Jugašima. Predstavljeni su također i košarka, tenis i veslanje, te je MUP predstavio rad službenog psa za otkrivanje droga.

Cilj projekta Odaberi sport  je motivacija i edukacija djece i mladih da samostalno i u suradnji s roditeljima odaberu sport koji će im najviše odgovarati, te također ima za cilj poticanje tjelesnog vježbanja i promicanja zdravih stilova života.

Pročitajte još

Policija za vikend pojačano nadzire najteže prometne prekršaje

Dulist

DONIRAJTE ZA MARIJA Velika akcija Udruge ‘Tata je tata’

Dulist

USTAVNI SUD ODLUČIO Predsjednik Milanović ne može biti mandatar niti premijer

Dulist