DuList IN

FOTO Premijerno prikazana ‘Košćela’!

FOTO Premijerno prikazana 'Košćela'!

'Košćela', 25-minutni film djece iz OŠ 'Marin Držić' i njihovih 'mentora', ekipe iz Audiovizualnog Centra Dubrovnik, prikazan je u petak navečer u punom Kinu Slavica.

Mnoštvo zainteresiranih došlo je vidjeti ovaj novi dubrovački filmski uradak, a o čemu se radi?
Doris je djevojčica koja je totalno drugačija od svojih vršnjaka. Živi u svom svijetu i radije uživa u prirodi nego u druženju ili sjedanju za kompjuterom. Povučena je i ima samo jednu prijateljicu. Međutim neki veliki ljudi žele srušiti taj njen čarobni svijet i ona uviđa da se ipak ne može sama boriti protiv njih. Pomaže joj Matko, dječak za kojim lude sve cure u školi, ali njemu se samo sviđa Doris.

Ekipa iza Imena AVC Dubrovnik, odnosno autori su Maro Bošnjak, Alen Redžović i Žarko Dragojević. Scenaristica filma je Marija Lena Novak (7. razred) a na kameri Carla Lešević i Cvijeto Selmani (7. razred).

Film je sniman dva i pol mjeseca na tri lokacije u gradu. Dvadesetak djece je sudjelovalo u produkciji filma. Cijela priča je započela kao filmska radionica (što je kadar, švenk …) a završena je s filmom.

Film je oduševio i nasmijao sve prisutne. Radnja filma topla je ljudska priča, a mali glumci bili su sjajni.

– Zadovoljan sam odazivom i jako sretan uspjehom. Nadamo se takvom uspjehu i dalje – kazao je jedan od autora Alen Ređović.
Na pitanje hoće li se film možda naći u kakvom popratnom kino programu, Ređović je odgovorio kako bi on to volio, no kako to ne ovisi samo o njima.

– Sretan sam i jako zadovoljan, ovo je veliki uspjeh. Za popratni program ne znam, no prijavili smo film na DUFF i možda ćemo s njim ići na Šipan. Svakako se nadam da ćemo i dalje ići na neke druge festivale – izjavio je Maro Bošnjak, također jedan od autora .

U našoj fotogaleriji pogledajte tko je sve došao na premijeru filma 'Košćela'!

Pročitajte još

[FOTO] DRŽAVNO PRVENSTVO Cavtatske mažoretke osvojile zlato i srebro!

Dulist

[FOTO] UZ DAN PLANETA ZEMLJE Dubrovački okoliš čistilo 170 volontera

Dulist

JOŠ JEDAN HIT GRUPE SILENTE ‘Sve da ima neki način’ među top 10 singlova domaće liste

Dulist