DuList IN

FOTO Premijerno prikazan “Mali debeli rakun”

FOTO Premijerno prikazan "Mali debeli rakun"

Kratki film „Mali debeli rakun“ redateljice i scenaristice Barbare Vekarić premijerno je dubrovačkoj publici prikazan u nedjelju navečer u kinu Sloboda.

„Mali debeli rakun“ u Dubrovnik je stigao nakon nastupa u glavnom programu 22. Dana hrvatskog filma i na Short Film Corneru slavnog filmskog festivala u Cannesu. Sudeći po velikom odazivu publike, ovaj zanimljiv film pobudio je interes i Dubrovčana.

Radnja filma smještena je u ratni Dubrovnik 1991. godine, u kojem se priča odvija iz perspektive osmogodišnjakinje koja se, nesvjesna ratnih događanja oko nje, odlično zabavalja u skloništu sa svojom obitelji i prijateljima. Ipak, nastupa trenutak kada s trudnom majkom mora napustiti grad i oca, koji ostaje u gradu i kojeg možda više neće vidjeti.

– To su moja sjećanja, ja sam u to vrijeme bila mala, nisam bila svjesna opasnosti koja je prijetila, nego sam se igrala, iako sam znala da se događa nešto čudno iz priča roditelja. Ali moj svijet je bio drugačiji, tako da sam taj osjećaj odlučila prenijeti na film – kazala je redateljica i scenaristica filma Barbara Vekarić, koja je ostala iznenađena velikim odazivom publike.

Glavne uloge u filmu tumače Gracija  Filipović,  Nikša  Butijer,  Angela  Bulum, Gabrijela  Tutek  Primorac,  Perica  Martinović,  Nataša Dangubić  i  Vanesa Vidaković Natrlin. Film je sniman u Dubrovniku, a rađen je u produkciji Filmske udruge Motion i Akademije dramske umjetnosti Sveučilišta u Zagrebu, dok su producenti Barbara Vekarić, Ivana Kragić i Marko Krmek.

Pročitajte još

ZVIJEZDE PJEVAJU Mihi oduševio i prošao u finale, Lejla ispala

Dulist

[FOTO] MATURALNA VEČER Pomorci uplovili u svijet odraslih

Dulist

Pogledajte majicu koju je Mihovil Španja nosio u polufinalu Zvijezde pjevaju

Dulist