DuList IN

FOTO Predivni “Plan B” ‘odmorio’ se kraj Lokruma

FOTO Predivni "Plan B" 'odmorio' se kraj Lokruma

U četvrtak ujutro je iz smjera crnogorskog Porto Montenegra u dubrovački akvatorij uplovila prava ljepotica – luksuzna superjahta Plan B.

Ovaj brod, koji plovi pod zastavom Kajmanskih otoka, dug je 73 metra, a širok 12, nosivosti 220 tona i maksimalne brzine 16 čvorova. Izgrađen je 2012. godine u brodogradilištu u Kielu. Ima čelični trup i aluminijsku superstrukturu, a pokreću je dva diesel motora MTU 16V 4000 M60. Za njen vanjski izgled 'kriv' je dizajnerski tim Focus Yacht Design.

Internetom su jedno vrijeme kružile glasine da je njen vlasnik američka filmska zvijezda Brad Pitt, neki spominju i ime belgijskog multimilijunaša ruskog porijekla Patoha Čodijeva, ali najbliža istini je informacija da je ova ljepotica u vlasništvu američkog multimilijardera, 50-godišnjeg Teda Waitta, koji se još u osamdesetim godinama prošlog stoljeća obogatio na proizvodnji kompjuterskog hardwarea kroz tvrtku Gateway (koju je osnovao kreditom od 10.000 dolara svoje bake). Prije nego je njegovu tvrtku kupio Acer za 700 milijuna dolara, Waitt je uspio prodati svoje dionice za milijardu dolara.

Nakon brakorazvodne parnice njegovo bogatstvo procijenjeno je na 900 milijuna dolara, a trenutno se bavi ulaganjem u nove projekte, ali i filantropijom, jer upravo je waitt poznat kao jedan od najvećih američkih donatora. Gotovo stalno je na Forbesovim listama najbogatijih Amerikanaca, a dugo je držao i vrh liste najbogatijih 'ispod 40 godina'.

Inače, nakon provedenog jutra u Dubrovniku, Plan B uputio se prema otoku Mljetu i Saplunari, a potom prema otoku Lastovu.

Pročitajte još

Revelin osvojio 25. mjesto na ljestvici Top 100 klubova DJ Maga

Dulist

Iako mu je prva godina, ‘Župski pjat’ već se može nazvati – tradicionalnim festivalom!

Dulist

[FOTO] DRŽAVNO PRVENSTVO Cavtatske mažoretke osvojile zlato i srebro!

Dulist