Aktualno

[FOTO] POŠUMLJAVANJE U TIJEKU Žarkovica postaje novi gradski park!

Sadnja Zarkovica

Na mjestu nekadašnjeg azila za životinje na Žarkovici počela je ovog četvrtka sadnja 500 stabala duba, čempersa i pinja. Akciji pošumljavanja, u kojoj sudjeluju djelatnici gradskih tvrtki i ustanova te učenici četvrtih razreda OŠ Montovjerna, priključio se i gradonačelnik Mato Franković sa suradnicima.

– Ovo smo najavili prije godinu i pol dana, u trenutku kada je donesena odluka o zatvaranju nelegalnog azila za životinje na Žarkovici. Međutim, mnogi su tada govorili kako će ovo zapravo postati neka nova građevinska zona, a mi smo rekli upravo suprotno, kako će ovo biti jedan lijepi gradski park u budućnosti. Danas ovdje, na prvi dan proljeća, sadimo 500 stabala različitih sorti koje pripadaju dubrovačkom području – rekao je Franković te dodao kako su u akciju uključeni pročelnici Grada Dubrovnika, ravnatelji javnih ustanova, te da je najvažnije kako su tu i djeca iz osnovne škole.
– Na ovakav način odajemo jednu zahvalnost prirodi, a ono bitno je da se djeca uče kako zapravo posaditi stablo jer sigurni budite da će pamtiti svako stablo koje su posadili, a u konačnici će se sjećati ovoga kada ovdje budu dolazili kao odrasli ljudi – zaključio je Franković.

Pročitajte još

[DUBROVČANI IZVAN GRADA] Elena Čupić: ‘Volim vjerovati kako je Pariz zapravo izabrao mene’

Nora Di Leo

POTREBNA JE SAMO VOLJA I VRIJEME Dom Maslina traži volontere

Dulist

RONILAČKA AKCIJA ČIŠĆENJA U podmorju Velikog Zatona izvučeno gotovo 400 kilograma otpada!

Dulist