Aktualno

FOTO Policijski službenici obilježili Dan policije i njihovog zaštitnika sv. Mihovila

FOTO Policijski službenici obilježili Dan policije i njihovog zaštitnika sv. Mihovila

Policijska uprava dubrovačko-neretvanska i ove godine svečano je obilježila Dan policije i blagdan zaštitnika policajaca Sv. Mihovila. Ove srijede položeni su vijenci na Boninovu i ispred zgarde Policijske uprave, u čast poginulih pripadnika policije, nakon čega je održana svečanost uz pratnju klape sv. Nikola.

Na svečanosti se okupljenima obratio Ivan Pavličević, načelnik PU DN.

-Prva godina mog mandata protekla je vrlo sigurno. Policija je samo jedan kotač u mnogim segmentima društva koji se vrte i čine sigurnost ove države. Ne smijemo zaboraviti da je na vrhu ljestvice, prema brojnim anketama, sigurnost ono što ljudi prvo odabiru. Sigurnost je i ono zbog čega se brojni naši gosti vraćaju na ovu destinaciju. Mi je želimo unaprijediti i učiniti sve da se naši gosti osjećaju sigurno u našoj državi. Naravno, moramo biti i samokritični. Ne možemo uvijek raditi sve najbolje. Od kolovoza prošle godine u tijeku je jedan crni niz u prometu. Pitanje je koliko mi kao policija, ali i kao društvo možemo i moramo napraviti kako bi se taj niz zaustavio. I jedna žrtva u prometu je jedna žrtva previše – poručio je Pavličević.

Svojim radom i predanošću 14 službenika iz Dubrovačko-neretvanske županije javno je pohvaljeno za svoju izvanrednu službu i predanost u ovom nimalo lakom poslu.

Zbog iznimnih rezultata rada i zalaganja načelnik Policijske uprave Ivan Pavličević javno je pohvalio 14 policijskih službenika. Oni su: Ivan Svaguša iz Službe kriminalističke policije, Mirko Đuka Alemani iz Službe policije, Marija Lonac i Boženka Špetić iz Službe upravnih i inspekcijskih poslova, Častimir Perić iz Policijske postaje Ston, Petar Polić i Jurica Majić iz Policijske postaje Gruda, Jurica Žuvelek iz Policijske postaje Metković, Marko Simat, Ante Ujdur, Mario Lovro i Nikolina Čiča iz Postaje granične policije Metković, Damir Čović iz Policijske postaje Lastovo i Matej Igrec iz Postaje aerodromske policije Čilipi.

Kako je izgledala svečanost pogledajte u našoj fotogaleriji.

Pročitajte još

[VIDEO/FOTO] ‘SA REGALA, IZ BURALA’ Modna revija nošnji i nakita Župe dubrovačke

Dulist

IZBRIŠITE IH Ove Android aplikacije kradu osobne i bankovne podatke!

Dulist

ZBOG POLUMARATONA Kuda sutra voze Libertasovi autobusi?

Dulist