Županija

FOTO Ovo ljeto svaki dan možete katamaranom do Splita ili otoka

krilo brzobrodska linija katamaran brod 040515 5

Novi katamaran tvrtke Krilo, ‘Krilo Star’ koji će ploviti na također novoj brzobrodskoj liniji Split-Dubrovnik-Split predstavljeni su u ponedjeljak u Dubrovniku.

Kako je rečeno na današnjem svečanom predstavljanju, ovaj veći i udobniji brod do Korčule može stići za manje od dva sata, a putovanje do Splita traje nešto više od četiri sata.
”Prošlu godinu smo plovili dva puta tjedna, sada u svibnju plovimo četiri puta, nakon toga svaki dan do početka listopada, a tijekom listopada onda plovimo tri puta tjedno. Ove godine je novost i pristajanje u luku Pomena na Mljetu”, rekao je kapetan Luka Tomić te dodao kako na ovoj liniji očekuju oko 700 putnika dnevno.
”Prošle godine smo plovili dva puta tjedno, a ove godine bez obzira na povećanje broja tjednih polazaka očekujemo isti dnevin prosječni broj putnika. U ovom poslu je navika ono što stvara promet i rezultat”, istaknuo je Tomić te dodao kako strukturu putnika čine i domaći ljudi i stranci.
Ravnatelj Lučke uprave Dubrovnik Antun Asić istaknuo je kako je ova linija veoma značajna, ne samo zbog krajnjih odredišta nego i povezivanja otoka.
”Ovo je svakako dobro za povezivanje Dubrovnika, ove godine očekujemo povećanje putnika kako prema Dubrovniku, tako i prema Mljetu”, rekao je Asić.
Inače brod može primiti najviše 320 putnika, cijena karte od Dubrovnika do Splita je 180 kuna, a na svom putu Krilo Star pristaje i na Mljet, Korčulu, Brač i Hvar.

Pročitajte još

U ŽUPI SV. VLAHA U STONU Međunarodna izložba o euharistijskim čudima

Dulist

Mljećani: ‘Nedostaje nam vrtić, veterinarska ambulanta, javni bilježnik, kino i još mnogo toga!’

Dulist

The Guardian uvrstio Cavtat na listu najljepših obalnih gradova i mjesta

Dulist