Sport

[FOTO] ‘OVAJ DAN SMO DUGO ČEKALI’ Mališanima predstavljeni paraolimpijski sportovi

‘Paraolimpijski školski dan’ održao se ovog petka u OŠ Montovjerna. Riječ je o hvalevrijednom događaju za djecu s teškoćama u razvoju, osobama s invaliditetom, udrugama koje skrbe o osobama s invaliditetom u Dubrovniku i okolici, sportskim organizacijama i djelatnicima u sportu. Predstavljeni su sportovi namijenjeni za osobe s invaliditetom, a to su atletika, boćanje, košarka u kolicima, sjedeća odbojka, stolni tenis i taekwondo. Djeci je svaki sport predstavio educirani stručni kadar, nekoliko sportaša s invaliditetom i volonter.

-Radostan sam jer smo ovaj dan poprilično dugo čekali. Još tamo 2018. godine, nakon što sam došao na mjesto pročelnika, započeli smo razgovore o uključivanju djece i sportaša s invaliditetom u sportski program. Nije to polučilo željeni rezultat, ali se nismo predavali. Došla je korona koja nas je usporila. Sa zadovoljstvom mogu reći da je iza nas javni poziv za sportaše s invaliditetom. Nadam se da ćemo svi skupa puno toga naučiti i da ćemo našoj djeci s invaliditetom omogućiti bavljenje sportom. Nadam se da će klubovi i udruge u Dubrovniku na pravi način reagirati i da ćemo vrlo uskoro imati programe javnih potreba za sportaše s invaliditetom – naglasio je Dživo Brčić, pročelnik Upravnog odjela za obrazovanje, sport, socijalnu skrb i civilno društvo Grada Dubrovnika. Najavio je i osnivanje Sportskog saveza za osobe s invaliditetom, kao strateškog cilja Grada Dubrovnika do 2030. godine.

Događanju je prisustvovao i predsjednik Športskog saveza osoba s invaliditetom Splita Mijo Bakić. Rekao je da je Dubrovnik dao najvećeg hrvatskog paraolimpijca – Mihovila Španju.

-Ja se nadam da je netko od vas budući paraolimpijac. Ovaj dan smo stvarno dugo čekali, da i djeca Dubrovnika osjete taj sport osoba s invaliditetom – naglasio je.

Inicijatorica događaja, Ana Marković iz Udruge Bonsai zahvalila je svim sportašima i trenerima, jer kako je rekla – ‘da vi niste voljeli sport, danas se ne bismo imali zasto skupljati’.

-Okupljamo se zbog vašeg truda, izlaska koraka naprijed, srca i širenja granica – zaključila je.

Događaj je organizirao Športski savez osoba s invaliditetom grada Splita u suradnji s Gradom Dubrovnikom i Udrugom Bonsai, kao dio projekta ‘Promocija sporta osoba s invaliditetom u gradu Dubrovniku’.

Foto: DuList

Pročitajte još

BRAVO! Tri brončane medalje za Lukšu Pavića i Plivački klub Jug

Dulist

‘Pituri’ osvojili treće mjesto u Beočinu, plasirali se u završnicu turnira Europe Trophy!

Dulist

ODLUKA U ČETVRTAK Hrvatskoj dovoljan i bod za osminu finala, ima šanse čak i ako izgubi!

Dulist

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija