Sport

FIBA EUROCUP WOMEN ŽKK Ragusa status u regularnoj sezoni zaslužile direktno

FIBA EUROCUP WOMEN ŽKK Ragusa status u regularnoj sezoni zaslužile direktno

Po završetku kvalifikacija za Euroligu za žene konačno su poznati svi sudionici regularne sezone FIBA EuroCup Women.

Hrvatske predstavnice iz ŽKK Raguse su status u regularnoj sezoni EuroCupa zaslužile direktno, kao prvakinje Hrvatske u prošloj sezoni, a na temelju poretka u nacionalnim prvenstvima ušla su još 34 kluba.
Klubovi Villeneuve d’Ascq LM (Francuska), Elitzur Landco Ramla (Izrael), ACS Sepsi-SIC (Rumunjska), Crvena Zvezda MTS (Srbija) i Botas SK (Turska) se nisu kvalificirali u Euroligu za žene ulaze te se pridružuju klubovima koji su bili uspješni u nedavnim kvalifikacijama za EuroCup:
Lointek Gernika Bizkaia (Španjolska), BLMA (Francuska), Elitzur Holon (Izrael), Ramat Hasharon (Izrael), Dinamo Banco Di Sardegna (Italija), BBC Grengewald (Luksemburg), Polskie Przetwory Bydgoszcz (Poljska), Slavia Banska Bystrica (Slovačka) i Hatay BB Spor (Turska).

Tako ćemo u sezoni 2022./23. EuroCupa za žene gledati ukupno 48 klubova podijeljenih u 12 skupina i dvije konferencije na temelju geografskog položaja. U doigravanje kreću 32 kluba, po dva najbolja iz svake skupine te po četiri najbolja treća kluba iz svake konferencije.

Sezona počinje u srijedu, 26. listopada, a Ragusa prvu utakmicu igra kod Brna u gostima, u istoimenom gradu, 27. listopada u 18:00 sati. Prvu domaću utakmicu hrvatske prvakinje iz Dubrovnika će odigrati 2. studenog s početkom u 19 sati protiv francuskog Flammes Carolo Basket.

Više na ovom linku.

Pročitajte još

POBJEDA ZA SQUARE! U napetoj utakmici svladali Olmissum

Dulist

SVI ZA SQUARE! Crveno plavi večeras igraju polufinale HMNL

Dulist

[FOTO] Startao Elafiti slalom, spektakl prati i Ivica Kostelić

Dulist.hr