Grad

FOTO Ovakvu šetnicu oko Belvederea predlaže investitor

FOTO Ovakvu šetnicu oko Belvederea predlaže investitor

Prijedlog trase nove javne šetnice uz more koja se planira u obuhvatu hotela Belvedere i koja bi, ističu iz Grada Dubrovnika, bila posve otvorena građanima, predstavljena je početkom tjedna gradonačelniku i gradskim vijećnicima.

U priopćenju Grada Dubrovnika ističe se kako će izgradnja javne šetnice biti financirana sredstvima investitora hotela Belvedere. Procijenjena vrijednost investicije iznosi 350.000 eura, a šetnica će građanima donijeti potpuno novi javni sadržaj te cjeloviti pristup pomorskom dobru i stjenovitoj plaži koji do sada nisu imali.

-Prilikom predstavljanja naglašeno je da će javna dužobalna šetnica minimalno zadirati u postojeću konfiguraciju obale i morfologiju stijena te će, gdje god bude moguće, biti upuštena u stijensku masu kako bi se izbjegli nepotrebni podzidi. Navedena trasa bit će ugrađena u Prijedlog izmjena i dopuna Prostornog plana uređenja i Generalnog urbanističkog plana Grada Dubrovnika te stavljanja izvan snage Detaljnog plana uređenja Belvedere, a koji će uskoro biti obavljen na javnoj raspravi i dostupan svoj zainteresiranoj javnosti – ističu iz Grada Dubrovnika.

No, Igor Legaz iz udruge Divlja liga vaterpolo ističe kako je vijećnicima početkom tjedna predstavljeno rješenje zapravo bila ‘prezentacija javne obmane’ na kojoj se pojavilo svega sedam od 25 vijećnika.

On je, naime, privremenoj pročelnici za urbanizam, prostorno planiranje i zaštitu okoliša Jeleni Lončarić uputio dopis tražeći da se na stranici grada objavi ‘skica zamjenske veleizdaje’ u kojem među ostalim i navodi i kako pročelnica do jučer ‘nije znala kako je tvrtka ‘3LHD arhitekti’ d.o.o., osmislila ‘trasirati’ javnu šetnicu kod ponte sv. Jakoba, koja bi bila ‘nadomjestak’ za oko 150 metara ulice Vlaha Bukovca, koju bi (prema ‘izuzetno zadovoljnom’ gradonačelniku), Grad Dubrovnik ‘regalo’ tvrtki ‘Vila Larus’ d.o.o., a sve na ogromnu štetu Dubrovčana, koji su mu nedavno poručili da ‘ulice i plaža nisu na prodaju’.

Pročitajte još

BALKAN ROADSHOW 2024. Turistička ponuda Dubrovnika predstavljena u Aziji

Dulist

SUFINANCIRANI PROJEKATI GRADA DUBROVNIKA I DURA-E Među njima i dodatna sredstva za pomoćnike u nastavi

Dulist

POTPORE ZA SEDAM KLUBOVA Uručeni ugovori za programe sportskih aktivnosti za osobe s invaliditetom

Dulist