Aktualno

FOTO / OTVOREN OFEL Počela konferencija o budućnosti javnih poduzeća

FOTO / OTVOREN OFEL Počela konferencija o budućnosti javnih poduzeća

Regionalna znanstvena konferencija iz korporativnog upravljanja OFEL 2016 održava se u Dubrovniku danas i sutra, a na temu ‘New Governance for Value Creation: Towards Stakeholding and Participation’, s fokusom na položaj i ulogu javnih poduzeća u novoj ekonomiji.

Domaćini konferencije su CIRU – Centar za istraživanje i razvoj upravljanja i Sveučilište u Dubrovniku. Na sudjeluje 200 praktičara i znanstvenika i stručnjaka iz čak 24 države svijeta. Naglasak konferencije je da suvremeno korporativno upravljanje treba staviti naglasak na izgradnju konkurentnosti i efikasnosti potencirajući održivi razvoj poduzeća u kojemu će se ostvariti ne samo interesi dioničara nego i interesno-utjecajnih skupina i društva u cjelini.
Ključni govornik ovogodišnje konferencije jest prof. dr. sc. Alessandro Zattoni, jedan od najpoznatijih znanstvenika iz područja korporativnog upravljanja u svijetu, sa elitnog sveučilišta društvenih znanosti Guido Carli (LUISS) iz Rima.

Pokrovitelji i partneri su predsjednica Republike Hrvatske Kolinda Grabar Kitarović, Ministarstvo znanosti, obrazovanja i sporta na čelu s ministrom prof. dr. sc. Predragom Šustarom, poslovni tjednik Lider i Hrvatski institut direktora (CID). Poseban znanstveni partner konferencije je i Academy of Management (AoM), vodeća svjetska znanstvena asocijacija iz područja menadžmenta. Pokretači ove znanstvene inicijative su Centar za istraživanje i razvoj upravljanja (CIRU) i Akademska mreža korporativnog upravljanja u jugoistočnoj Europi (SEECGAN), jedno od najutjecajnijih udruženja znanstvenika i praktičara u vođenju i upravljanju organizacijama i poduzećima jugoistočne Europe.

Na panelima konferencije sudjeluju prof. dr. sc. Darko Tipurić s zagrebačkog Ekonomskog fakulteta, prof. dr. sc. Dejan Kružić sa splitskog Ekonomskog fakulteta, Miodrag Šajatović, glavni urednik Lidera, mr. sc. Davorko Obuljen, dožupan Dubrovačko-Neretvanske županije, Tomislav Boban, ravnatelj DUUDI-ja, mr. sc. Davor Štern, konzultant i bivši ministar, Vesna Trnokop Tanta iz konzultantskog poduzeća PriceCoopersWaterhouse, prof. dr. sc. Ivona Vrdoljak Raguž, prorektorica Sveučilišta u Dubrovniku, dr. sc. Damir Jugo, posebni savjetnik Prvog potpredsjednika Vlade RH Tomislava Karamarka i mnogi drugi stručnjaci iz Hrvatske i svijeta.

Pročitajte još

BUDUĆI PARKING U NOVOJ MOKOŠICI Franković: Plan je da ga izgradimo u ovoj godini

Dulist

[FOTO] OBILAZAK CESTE TAMARIĆ Franković najavio: Realizacijom ovog projekta će biti moguća komunikacija manjim autobusom!

Dulist

TUŽNA OBLJETNICA U sudaru Aurore i Ilirije poginulo 10 putnika

Dulist