Kultura

FOTO/’ORLANDO FURIOSO’ Sinkovsky i Vivaldi – nepogrešivo!

FOTO/'ORLANDO FURIOSO' Sinkovsky i Vivaldi - nepogrešivo!

Drugi ciklus barokne glazbe ‘Orlando Furioso’ započeo je u utorak u atriju Umjetničke galerije.

Na prvom koncertu Dmitrij Sinkovsky s Gudačkim je sastavom orkestra izveo jedno od najpoznatijih djela svih vremena: ciklus Četiri godišnja doba velikog Antonija Vivaldija. Karizmatični glazbenik, Dmitry Sinkovsky izražava svoju umjetnost kroz rijetku kombinaciju triju različitih aspekata: kao violinist, kao dirigent i kao kontratenor. Ovaj ruski virtuoz u Dubrovniku nastupa do 12. lipnja i održava niz koncerata s Dubrovačkim simfonijskim orkestrom.

8. lipnja slijedi nastup vokalnog ansambla Antiphonus koji priprema narodne pjesme britanskih otoka uz pratnju talijanske lutnjistice Elise La Marca, a i na trećem koncertu 9. lipnja imat ćemo priliku slušati ovaj hvaljeni i nagrađivani vokalni ansambl, dok će Dubrovačkim simfonijskim orkestrom ravnati maestro Tomislav Fačini. Na tom koncertu izvest će se djela Händela, Antuna Sorkočevića I J.S. Bacha.

Posljednji koncert koji se održava 12. lipnja, bit će u rukama Dmitryja Sinkovskog i ruskog violinista Vladislava Pesina, ispunjen djelima Bacha i Händela. Svi koncerti održat će se u atriju Kneževog dvora.

Drugo izdanje ciklusa barokne glazbe ‘Orlando Furioso’, podržano od strane Grada Dubrovnika i Turističke zajednice grada Dubrovnika.

Ulaznice za koncert su dostupne u uredu Orkestra od 9-14 sati, u Luži, u agenciji Perla Adriatica na Pločama, u gift shopu Dubravka na Pilama i jedan sat prije početka koncerta na mjestu održavanja. Ulaznice po povlaštenim cijenama za građane dostupne su isključivo na blagajni Orkestra.

Pročitajte još

LEROVO ‘ČITANJE GRADA’ Bilješke dubrovačkog vlastelina Toma Basiljevića

Dulist

U KNEŽEVOM DVORU Promocija albuma Bonačić/Corvino/Lipić

Dulist

Glazba Ston gostovala na natjecanju u mažoret plesu u Tomislavgradu

Dulist