Aktualno

[FOTO] OPREZNO KROZ GRUŽ Pješaci i dalje koriste privremene ‘zebre’. Zašto nisu izbrisane?

[FOTO] OPREZNO KROZ GRUŽ Pješaci i dalje koriste privremene 'zebre'. Zašto nisu izbrisane?

Iako kroz Gruž više nije na snazi privremena regulacija prometa, koja je trajala za vrijeme radova na gruškoj placi, naši sugrađani, pa i oni najmlađi, i dalje cestu prelaze na mjestima na kojima su donedavno bili privremeni pješački prijelazi. Opasna je to situacija na koju nas upozorava jedan naš sugrađanin.

Naime, tijekom radova na uređenju gruške place, Grad Dubrovnik je napravio dva privremena pješačka prijelaza iscrtana žutom bojom. No, nakon završetka radova, ta dva prijelaza su ‘premazana’ crnom piturom, ali su i dalje vidljiva pa ih mnogi naši sugrađani još uvijek koriste, što je itekako opasno. Zbog toga mnogi vozači moraju naglo zakočiti budući da pješaci neočekivano zakorače na kolnik.

Sličnoj situaciji svjedočimo i u Župi dubrovačkoj u blizini stare škole na Kantulama gdje je pješački prijelaz premješten i napravljen novi, dok je stara ‘zebra’, iako prepiturana, i dalje vidljiva pa djeca, ali i roditelji i dalje na starom mjestu prelaze cestu.

Navike se očito teško mijenjaju, no na ovaj način se svi sudionici u prometu dovode u opasnost. Svakako treba istaknuti kako je svaki pješački prijelaz, osim horizontalnom, označen i vertikalnom signalizacijom, o čemu bi pješaci trebali voditi računa. A nadležni bi stare ‘zebre’ mogli bolje ‘izbrisati’, možda novim slojem asfalta?

Pročitajte još

KAZNE I DO 13 TISUĆA EURA Fina upozorava na obavezu slanja važnih dokumenata

Dulist

OBRAĐENA GOTOVO SVA BIRAČKA MJESTA HDZ-u 61 mandat, SDP-u 42

Dulist

NOVI PROGRAM Što pogledati u Kinematografima Dubrovnik?

Dulist