Kultura

FOTO Odvažna izražajnost kao zalog za budućnost

U Galeriji mladih večeras je otvaranjem izložbe radova ovogodišnjih maturanata slikarskog odjela započela proslava Dana Umjetničke škole Luke Sorkočevića.

Svoje radove ostvarene u različitim medijima i stislkim izričajima, predstavlja jedanaest maturanata: Katija Bušlje, Ozana Masnec, Sandra Sekulić, Martina Krile, Paula Pušić, Ana Čivljak, Stela Trojanović, Paola Franić, Bruno Nikolić, Mirna Putica i Roza Zanini-Mozara.

– Učenici su odabirom medija i motiva, kao i kroz korištenje likovno-izražajnih sredstava pokazali visoku razinu postignute likovne pismenosti. Istovremeno su se oslobodili u izražavanju vlastitih osobnosti, što je kod nekih bilo nauštrb klasičnih likovnih standarda, ali unatoč tome, vrijedno zbog iskazane odvažnosti. Želimo im da s jednakom  odvažnošću kroz daljnje školovanje nastave svoja likovna istraživanja – napisao je u tekstu pratećeg kataloga profesor Davor Lucianović.

On se prilikom otvaranja izložbe zahvalio svim učenicima i nastavnicima, te posebno Jošku Radici iz Zaklade Blaga djela, koja je ustupila prostor galerije. Lucianović je kroz nekoliko rečenica opisao umjetnička djela svakog od maturanata koji izlažu.

– Dali smo đacima da se izraze u onim medijima i stilskim izričajima koji njima odgovaraju, a radovi su naznaka puta kojim oni ubuduće žele ići – istaknuo je Lucianović.

Izložba ostaje otvorena do 31. lipnja u radno vrijeme galerije od 18 do 21 sati.

Pročitajte još

[FOTOGALERIJA] Ekskluzivno smo ušli u čarobni svijet Držićevih životnih pozornica!

Mia Njavro Banić

U Lazaretima otvorena izložba ‘Braća po oružju’

Dulist

Romantična rock komedija večeras na daskama Scene Bursa

Dulist.hr

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija