GradUrednički izbor

[FOTO] ODRPANO RUGLO NA SPONZI Može li ovo izgledati pristojnije!?

sponza00

‘U gradu se sve nešto gradi’, rečenica je koju možemo često čuti u razgovorima naših sugrađana. Bilo da se radi o novim stambenim, poslovnim objektima ili minimalnim prometnim korekcijama – strojevi i radnici rade punom parom, tik pred sezonu. Posebno je pohvalno i hvalvrijedno kad se novac, rad i trud ulažu u obnovu zgrada od iznimne kulturne vrijednosti. I pogotovo, kad se radi o objektima unutar povijesne jezgre. Jedan od takvih primjera je Sponza u čiju je obnovu uloženo 4,7 milijuna kuna.

No, postavlja se pitanje: Može li proces obnove ipak izgledati malo – ljepše!? Naime, sigurno vam je ‘upala u oko’ zaštitna mreža za građevinsku ogradu. U najmanju ruku je nezgrapna i odrpana te se estetski i vizualno ne uklapa u vizure grada! Barem je (s jedne strane) u prepoznatljivoj dubrovačkoj zelenoj boji…

I u svijetu se gradi i obnavlja, ali postoje očito gradovi koji svojim načinom obnove dokazuju da navedeni procesi ne moraju izgledati ovako – ‘odrpano’. U nastavku možete pogledati fotografije zaštitnih mreža na građevinskim ogradama u Veneciji, a na koje bismo se trebalo ugledati.

Do nekih promišljenijih vremena, dobro nam došli dragi gosti!

arhiv radovi sponza 39  arhiv radovi sponza 55

arhiv radovi sponza 65
Obnova palača Sponza 2023.

Venecija 2

Venecija 1
Zaštitna mreža na zgradama u Veneciji

 

Pročitajte još

[FOTO] U SURADNJI S DOMOUPRAVOM Energetski obnovljena zgrada u Lapadu!

Dulist

Raspisan je javni natječaj za zakup 15 garažnih mjesta u Mokošici!

Dulist

Peteročlanoj obitelji uručeni ključevi gradskog stana

Dulist