DuList IN

FOTO Odabrani najbolji Hrvati u iseljeništvu

FOTO Odabrani najbolji Hrvati u iseljeništvu

Večernjakova Domovnica koja se sinoć održala po osmi put u Kongresnoj dvorani u Bad Homburgu okupila je brojna poznata lica iz glazbe, glume, sporta i šoubiznisa, kao i predstavnike Grada Dubrovnika, Bad Homburga i Dubrovačko-neretvanske županije.

Domovnicu za najboljeg sportaša u iseljeništvu, po izboru žirija i čitatelja Večernjeg lista, dobio je rukometaš Hamburga Domagoj Duvnjak, dok je najbolja sportašica atletičarka iz Welsa Ivona Dadić. Najbolja sportska nada po izboru čitatelja i žirija je Christian Ćosić iz tekvan-do kluba VSG Velbert. Po izboru žirija i čitatelja Domovnicu za najboljeg pjevača dobio je Dado Kukić iz Dusseldorfa, a Karolina Kovač iz Stuttgarda za pjevačicu. U kategoriji za glumca/glumicu Domovnica je uručena po izboru žirija Mirjam Novak iz Nurnberga, a po izboru čitatelja Mimi Fiedler (Miranda Ćondić-Kadmenović) iz Wiesbadena. Domovnicu za najbolju medijsku osobu po izboru žirija dobio je model iz Belgije Vincent Banić, a po izboru čitatelja Silvija Beretin iz Berlina.

Najbolja momčad u iseljeništvu po izboru žirija je NK Croatia-Zagreb iz Stuttgarda, a po izboru čitatelja HNK Croatia iz Solothurna.
Dodijeljena su i posebna priznanja-za 45 godina djelovanja dobili su NK Croatia Bietigheim i NK Croatia Karisruhe, a za 4 desetljeća djelovanja NK Croatia Reuthlingen. Posebno priznanja za uspjehe u baletnoj umjetnosti dobio je Bernard Kraljević, a Austrijska-kulturna zajednica također je dobila posebno priznanje.
Uvodnim riječima okupljene su pozdravili predstavnica Državnog ureda za Hrvate u iseljeništvu Daria Krstičević, zastupnik u Bundestagu Josip Juratović, župan Nikola Dobroslavić i gradonačelnik Andro Vlahušić, urednik i voditelj inozemog izdanja Večernjaka i tvorac Domovnice Stipe Puđa, te glavni urednik Večernjeg lista Goran Ogurlić.

Goste su zabavljali članovi Dubrovačkog simfonijskog orkestra sa sopranisticom Marijom Vidović, Jazz Band iz Bad Homburga, tamburaški sastav Alkari iz Züricha, grupa Upitnik i Bruno Baković, a kao zvijezda večeri nastupio je pop-pjevač Petar Grašo.
Turizam i humanost
Turističke zajednice grada Dubrovnika i Dubrovačko-neretvanske županije predstavile su turističku ponudu hrvatskog juga. Predstavljen je i projekt Neodoljiva Hrvatska – najveći turistički katalog na svijetu čija je autorica Sunčana Matić. Večernjakovoj domovnici i gradu Bad Homburgu pripala je ta čast da prvo predstavljanje izvan domovine bude baš tamo.

Tko je sve bio sinoć u Bad Homburgu pogledajte u našoj fotogaleriji!

Pročitajte još

Tradicionalan recept za ove blagdane donosi Maskeron

Dulist

KRISTINA ČORAK DONOSI Tradicionalne slastice s modernim twistom

Dulist

NOVA-STARA PJESMA ATLANTIDE Uz nebeske rođendane Alana i Davora!

Ivana Mijić Vulinović