Aktualno

FOTO Objedinjeni hitni bolnički prijem gotov do kraja godine?

FOTO Objedinjeni hitni bolnički prijem gotov do kraja godine?

Radovi na Objedinjenom hitnom bolničkom prijemu napreduju i ispred su planiranih rokova. Kako je ovog četvrtka rekao ravnatelj Opće bolnice Dubrovnik dr. Marijo Bekić, moguće je da će isti biti završeni već krajem ove godine iako je rok za završetak, sukladno ugovoru, kolovoz 2019. godine.

-Naša Bolnica je ogledalo grada jer mnogi turisti i gosti, a o našim sugrađanima ne trebamo niti govoriti, dolaze silom prilika potražiti medicinsku pomoć u bolnicu. Stoga ona mora imati i poseban prioritet i to baš ono mjesto gdje dolaze u prvi kontakt s bolnicom, a to je Objedinjeni hitni bolnički prijem – rekao je Bekić dodavši kako su sredstva od 20 milijuna kuna osigurana u suradnji sa Županijom i županijskom Razvojnom agencijom DUNEA-om iz EU fondova, dok će ostatak novca za opremanje operacijskih sala u iznosu od oko 2 milijuna kuna osigurati Županija.

– Radovi su počeli na vrijeme, napreduju planiranim tijekom, a i mjesec dana smo ispred planiranog. Završetak po ugovoru je kolovoz 2019. godine mada vjerujemo da će građevinski radovi i opremanje biti i prije toga završeni, pa i već do kraja godine – rekao je Bekić.

Župan Nikola Dobroslavić istaknuo je kako je ovo još jedan u nizu projekata koji se financira iz fondova EU.
-Iskoristili smo mogućnost da se sredstvima EU fondova poboljša taj ulazni dio, prva obrada pacijenata u bolnici i u sklopu toga Županija je, budući da se nije moglo opremiti i urediti dvije manje operacijske dvorane koje su potrebne, odlučila pokriti te potrebne troškove – zaključio je Dobroslavić.

Pročitajte još

A BILE SU 40 KUNA Prve trešnje na virtualnoj placi i do 10 eura! Je li to realna cijena?

Dulist

NAKON TARIKA Lejla Filipović odgovorila hejterima na kritike u ‘Zvijezde pjevaju’

Dulist

SMJEŠTAJ S POGLEDOM NA MORE Nove poste kampera na putu za Copacabanu

Dulist