Aktualno

FOTO/NOVOSTI U MOKOŠICI Uređeni prostori gradskog kotara, dobili i dežurnog policajca

FOTO/NOVOSTI U MOKOŠICI Uređeni prostori gradskog kotara, dobili i dežurnog policajca

Gradonačelnik  Mato Franković i načelnik PU dubrovačko-neretvanske Ivan Pavličević obišli su novouređene prostore Gradskog kotara Mokošica na adresi Bartola Kašića 8.

-Već duže vrijeme imamo kontakt policajca koji nije imao primjerene prostorije u kojima je mogao uredovati i gdje bi stanovnici Mokošice mogli iznijeti svoje zahtjeve i pritužbe. Ne samo da ćemo se zadržati na kontakt policajcu već namjeravamo u dogledno vrijeme, čim ostvarimo tehničke uvjete, osposobiti tzv. ‘kufer’ gdje će službenici upravnih poslova imati svoje određeno radno vrijeme u određene dane kako bi stanovnici mogli ovdje izvaditi osobne dokumente ili barem uputiti zahtjev za istim – poručio je načelnik Pavličević.

-Vidi se smjer promjene upravljanja po pitanju mjesne samouprave. Gradski kotar Mokošica je do unazad mjesec dana boravio u skloništu, jednoj ‘šupi’ gdje su građani morali doći ako im je bio potreban. Danas imamo adekvatne prostore za kotar i vidimo kako stanovnici Mokošice mogu ovdje doći i riješiti svoje probleme. Za to postoje i kotarevi. Uskoro će i svi tajnici kotara i mjesnih odbora postati i komunalni redari tako da će paralelno moći i djelovati na terenu, kažnjavati i sankcionirati nepravilnosti. Puno toga je pred nama u Mokošici, od izgradnje 200 parking mjesta, garaže u ulici Bartola Kašića pa sve do izgradnje željene ceste u Tamariću, nadogradnje škole, izgradnje novog dječjeg vrtića te završavanja radova na pedijatrijskoj ambulanti. Puno toga je građanima Mokošice bilo obećano, ali siguran sam da će se sve to dovršiti do kraja mandata ove gradske uprave – izjavio je gradonačelnik Franković.

Nastavno na osnivanje Vijeća za prevenciju GK Mokošica, Grad Dubrovnik je u prostorima ovog kotara omogućio i prostor za rad policijskog službenika koji će djelovati intenzivnije na području Mokošice. Cilj ove suradnje je povećati prisutnost policije u najvećem prigradskom naselju, s ciljem bržeg uočavanja i rješavanja sigurnosnih i komunalnih problema tog područja.

Pročitajte još

Odjel za pružanje palijativne skrbi proslavio deset godina

Dulist

‘SNOVITI GRAD’ Izložba posvećena sv. Ivanu Pavlu II.

Dulist

Od ovog ponedjeljka otvoreno Libertasovo prodajno mjesto u Župi

Dulist