Grad

[FOTO] NOVI SUSTAV U LIBERTASOVIM AUTOBUSIMA Gradonačelnik vožnju do Pila platio karticom!

[FOTO] NOVI SUSTAV U LIBERTASOVIM AUTOBUSIMA Gradonačelnik vožnju do Pila platio karticom!

Javni gradski prijevoznik Libertas omogućio je korisnicima svih linija kartično plaćanje. Sustav je ove srijede testirao i gradonačelnik Mato Franković te se potom provozao autobusom od stanice ‘Grawe’ do Pila u društvu direktora Libertasa Franka Mekišića. Objasnio je važnog ovog sustava za Grad.

– Na ovaj način ćemo ubrzati proces ulaska ljudi u autobuse. Rasteretit ćemo vozače jer neće morati trošiti vrijeme na mijenjanje novca. Idemo korak naprijed prema boljoj i kvalitetnijoj usluzi javnog gradskog prijevoza Libertas što je u okviru projekta ‘Respect the City’. Uvođenjem zone posebnog prometnog režima, doći će do smanjenog broja mogućnosti dolaska vozila u kontaktnu zonu. Tako će Libertas preuzeti puno veću odgovornost za dovoz i odvoz putnika oko kontaktne zone – istaknuo je Franković. Dodao je da se više od 70 posto korisnika mjesečnih pokaza vozi besplatno odnosno njihovi pokazi su financirani iz proračunskih sredstava Grada.

Softver uvođenja kartičnog plaćanja u autobuse Libertasa vrijedio je oko 50 tisuća eura, a direktor Libertasa Franko Mekišić spomenuo je dosadašnje inovacije. Istaknuo je zvučne i vizualne najave autobusnih stanica, razvoj mobilne aplikacije te kontinuirano obnavljanje voznog parka. Isto tako, izjavio je da Libertas uskoro očekuje osam novih vozila. Pet vozila do kraja ovog tjedna te dva manja kombija i veliki prigradski bus do kraja travnja.

Pročitajte još

MARKO GILJAČA O PRVIM IZLAZNIM ANKETAMA Prvog Srđevca u Saboru ćekat ćemo do dugo u noć

Dulist

POKRENUTA JAVNA NABAVA Gradit će se novi boćarski dom u Gospinom polju

Dulist

‘Neboderko’ od ponedjeljka s deset dodatnih polazaka!

Dulist