Zanimljivosti

[FOTO] Nova kolekcija suvenira hrvatskog dizajna obogatila je butigu u Dvoru

suveniri 5

Nova kolekcija suvenira hrvatskog dizajna, inspirirana bogatom baštinom, o kojoj skrbe Dubrovački muzeji, obogatila je muzejsku prodavaonicu u Kneževom dvoru.
Torbe za plažu, majice, kuhinjske krpe, boce za vodu i lepeze, inspirirane motivima ribe i cvjetnog vjenčića, s nosiljki dubrovačkih vlastelinskih obitelji iz 18. stoljeća, koje su izložene u stalnom postavu Kulturno-povijesnog muzeja u Kneževu dvoru, neki su od suvenira koje možete pronaći u novoj kolekciji. Ostali uzorci izrađeni su prema predlošku sklopive plisirane lepeze s kraja 19. stoljeća iz Zbirke tekstila.
U godini obilježavanja UNESCO-ove svjetske baštine, uz središnju izložbu ‘Dubrovnik i UNESCO’ koja se može pogledati u Kneževu dvoru do listopada ove godine, Dubrovački muzeji izradili su i liniju prigodnih suvenira.
Muzejska prodavaonica u Kneževu dvoru i dalje ostaje mjesto koje doprinosi poboljšanju ponude autentičnih dubrovačkih suvenira te promociji sveukupnog fundusa Dubrovačkih muzeja i dubrovačke kulturne baštine, a otvorena je svaki dan od 9 do 18 sati. Kupnjom podržavate rad Dubrovačkih muzeja i skrbite za baštinu.

Foto: Ante Tolja

Pročitajte još

[FOTO] AKCIJA ČIŠĆENJA U Uvali Lapad izvučeno čak 300 kg otpada

Dulist

PRIJAVITE SE! Nacionalni park Mljet organizira natječaj za najbolju fotografiju!

Dulist

NA DANAŠNJI DAN 1951. Rođen jedan od ravnatelja glazbenog programa Igara, proslavljeni dirigent Vjekoslav Šutej

Dulist