Aktualno

[FOTO] NIJE U DOBROM STANJU Glavata želva stigla u Akvarij na rehabilitaciju

Glavata želva koju je jedan naš sugrađanin uočio kako pluta u moru ispod Boninova protekle srijede uspješno je prevezena u Institut za more i priobalje Sveučilišta u Dubrovniku gdje je smještena u rehabilitacijski bazen. Potvrdio je to DuListu ravnatelj Instituta za more i priobalje doc. dr. sc. Nenad Antolović. Kako nam je istaknuo, želva nema na sebi nikakvih znakova ozljeda, međutim, nije u dobrom stanju. Ne može potonuti, a na oklopu joj je primjetan obraštaj, što znači da dugo vremena nije bila pod morem. Želva će neko vrijeme ostati u Akvariju u rehabilitacijskom bazenu, naravno, daleko od očiju javnosti, a Institut za more i priobalje je u kontaktu s Akvarijem u Puli oko transfera želve u njihov rehabilitacijski centar na daljnje liječenje.

Inače, ukoliko na moru primijetite ozlijeđenu životinju, trebate postupiti onako kako je i naš sugrađanin kada je uočio ovu glavatu želvu kod Boninova. Prvo je potrebno kontaktirati 112, koji će se potom obratiti Javnoj ustanovi za upravljanje zaštićenim dijelovima prirode Dubrovačko-neretvanske županije koja će izaći napraviti izvid te dalje postupati ovisno o situaciji te odvesti životinju za to ovlaštenom veterinaru.

Foto: Nenad Antolović, Institut za more i priobalje

Pročitajte još

AUDICIJA U NEDJELJU Dođite i postanite Linđovac!

Dulist

[FOTO] VELIKI I MALI NA NOĆI ISTRAŽIVAČA Kako se crveni luk koristi u laboratoriju?

Dulist

[FOTO/VIDEO] POLOŽENI VIJENCI NA SRĐU ‘Obilježavamo važan, tragičan dan naše povijesti’

Dulist

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija