DuList IN

FOTO Najbolje od hrvatskog dizajna u Luži

FOTO Najbolje od hrvatskog dizajna u Luži

Prodajna izložba najboljih hrvatskih dizajnera ‘Design in Croatia EXPO+SHOP’ u organizaciji Mastercarda otvorena je u Luži u petak navečer.

Druga je ovo godina da se hrvatski dizajn na ovakav način predstavlja domaćoj i stranoj publici, sve s ciljem snažne afirmacije kako bi postao hrvatska prepoznatljivost u svijetu, baš poput prirodnih ljepota i turizma.

Dizajnirani namještaj, modni dizajn, dizajn nakita, dječjih igračaka, funkcionalni predmeti s estetskom komponentom koji u jednom povezuju hrvatsku tradiciju i suvremenu umjetnost – sve to može se vidjeti do kraja rujna u Luži.

Adrian Croatia, Artisan, Prostoria, Xnia design, Ksenija Jurinec, Davorin Kulaš, Studio Grupa i mnogi drugi zastupljeni su na ovoj zanimljivoj izložbi.

– Prošle godine smo odlučili poduprijeti ovu divnu ideju i projekt, i ovaj koncept se pokazao izvrsnim. Prepoznat je i u lokalnoj zajednici i od turista. Zato je bilo prirodno da ove godine nastavimo s projektom, ali i otiđemo korak dalje. Novi modni dizajneri, nova imena. Unijeli smo u ponudu nešto što nije standardno i time smo je obogatili, a Hrvatsku predstavili u najboljem svjetlu – izjavila je Aleksandra Babić iz tvrtke Mastercard.

– Ponuda je raznovrsna i htjeli smo napraviti drukčiji pristup, da djeluje kao da ste došli u neki stan. Tako nabolje može sve doživjeti, najbolje vidjeti kako se što uklapa. Predstavljeni su namještaj, keramika, rasvjeta, čak i fotografije. Ima i dosta toga što ne ide jedno s drugim, ali smo i to uspjeli posložiti na zanimljiv način. Mislim da vrijedi podržati hrvatski dizajn, jer je zbilja fantastičan – kazala je Boška Bahtijarević iz arhitektonskog studija Arhitektri, koja je osmislila postav izložbe.

– Osim mora i sunca važno je našim gostima ponuditi i nešto sasvim drukčije. U moru kineskih proizvoda imamo ove hrvatske dizajnere. Svaki od ovih artikala lijep je suvenir za ponijeti u sviju zemlju. Svaki od njih je s potpisom i vrlo su traženi. Drago mi je da ćemo, zbog velikog interesa, morati promisliti o povećanju kapaciteta izložbenog prostora – istaknuo je zamjenik gradonačelnika Željko Raguž.

Prodajna izložba ostaje otvorena do 25. rujna.

Pročitajte još

ZVIJEZDE PJEVAJU Igor Barberić i Ivana Kindl osvojili prvo mjesto, Mihovil Španja srca Hrvatske

Dulist

Plesni studio Lazareti ostvario nove uspjehe na prestižnom natjecanju!

Dulist

FINALE ZVIJEZDE PJEVAJU Podržite Mihija svojim glasom!

Dulist