Aktualno

[FOTO] MOST OMBLA OTVOREN ZA PROMET Još se nastavlja dio radova ispod mosta

most ombla

Otvoren je promet preko obnovljenog Mosta Ombla. Završeni su radovi na gornjem dijelu što je preduvjet za nesmetano prometovanje. Naime, vraćaju se i uobičajene rute prometa autobusa 1A i 1B.

Radovi su uključivali skidanje cijele gornje konstrukcije mosta do nosive betonske ploče, izradu nove spregnute betonske ploče, visokotlačno pranje, postavljanje hidroizolacije, asfaltiranje mosta u dva sloja, iscrtavanje, zamjenu stare pješačke ograde novom i sanaciju pješačkih površina.

– Završena je nužna i potrebna sanacija gornjeg dijela mosta Ombla. Još će se nastaviti dio radova ispod samog mosta, međutim oni neće ometati promet. Zahvaljujem svim sugrađanima na strpljenju, zahvaljujem javnom gradskom prijevozniku Libertas na prilagodbi novom prometnom režimu te izvođačima i nadzoru jer je sve odrađeno na vrijeme, u rokovima i sve kako je bilo planirano. Imali smo sreće i s vremenom, bura nam nije ometala radove. Mislim da u konačnici možemo biti zadovoljni jer je odrađen dobar posao i u budućnosti ne bi trebalo dolaziti do nove sanacije – izjavio je gradonačelnik Grada Dubrovnika Mato Franković.

U idućim se danima nastavlja sanacija donjeg dijela mosta te postavljanje rasvjete, a kraj radova očekuje se i prije ugovorenog roka koji je 15. svibnja.

Sanaciju Mosta Ombla vrijednu 494.302,50 eura provodi tvrtka Mar d.o.o. uz stručni nadzor Graf d.o.o., a prema projektu Fakulteta građevinarstva, arhitekture i geodezije Sveučilišta u Splitu.

Pročitajte još

IZ GRADA PODSJEĆAJU U tijeku je završno testiranje sustava zone posebnog prometnog režima

Dulist

400 TISUĆA STANOVA U RH JE PRAZNO Bačić: Nacionalni plan stambene politike biti će donesen do kraja godine

Dulist

Carmen Miloglav i ove sezone u Ragusi!

Dulist