Zanimljivosti

[FOTO] MJESEC GLAVNA ZVIJEZDA U Gružu se okupili veliki i mali svemiroljupci

Veliki i mali svemiroljupci okupili su se u nedjelju navečer u Gružu kako bi sudjelovali u promatranju mjeseca. Ovo je jedan od projekata kojim se želi oživjeti astronomska scena u Dubrovniku.
-Radit ćemo i astro radionice s djecom, postavljanje kamera za snimanje meteora. Cilj nam je povećati broj astro aktivnosti te ponovno aktivirati dubrovačko astronomsko društvo – istaknuo je Tomo Sjekavica predsjednik tehničke kulture Grada Dubrovnika.
Treba istaknuti kako se iste večeri u Muzeju crvene povijesti mogao pogledati film ‘Gosti iz galaksije’, naš najpoznatiji SF film koji je u cijelosti sniman u Dubrovniku i koji ove godine slavi 40 godina od premijernog prikazivanja.
Javno promatranje Mjeseca održali su Hrvatski astronomski savez u suradnji s Zajednicama tehničke kulture Grada Dubrovnika i Dubrovačko-neretvanske županije.

Pročitajte još

Prošećite kroz povijest Gruža s Ivanom Lujom

Dulist

Novi ciklus radionica uz 75 godina tehničke kulture u Centru za mlade Dubrovnik

Dulist

Profesorica Katija Matušić Došen učenike o povijesti Rima uči kroz antičke ričete

Maria Prkut

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija