Sport

[FOTO] MEĐUŠKOLSKA RAGBI LIGA Najuspješniji učenici Mokošice i Župe dubrovačke

[FOTO] MEĐUŠKOLSKA RAGBI LIGA Najuspješniji učenici Mokošice i Župe dubrovačke

Subota i nedjelja protekle su u znaku ragbija. Dok se u subotu u Sinju igrala završnica Prvenstva Hrvatske između RK Sinj i RK Mladosti (19:30), ragbijaši Ragbi Kluba Dubrovnika su odradili prvi od dva pripremna treninga za prijateljsku utakmicu s Dorchester RFC, koja će se odigrati na Stadionu Lapad 4. svibnja.

U nedjelju se Stadion Lapad zašarenio od dresova dubrovačkih i makarskih školskih ekipa. Na drugom turniru ALH (Adriatic Luxury Hotels) međuškolske lige nastupilo je pet školskih ekipa iz Dubrovnika; OŠ Marin Getaldić, OŠ Ivan Gundulić, OŠ Mokošica, OŠ Lapad, OŠ Župa Dubrovačka i dvije škole iz Makarske; OŠ Stjepana Ivičević i OŠ Oca Petra Perice.

Bilo je zaista lijepo vidjeti toliki broj natjecatelja koji su hrabro srčano branili boje svojih škola.

Pobjedu u mlađoj kategoriji odnijela je OŠ Mokošica, a među starijima najbolji su bili učenici OŠ Župa dubrovačka. Nakon turnira podijeljene su medalje i pehari najboljim ekipama a slavlje i druženje je nastavljeno uz zajednički ručak.

Program je nastavljen s turnirom otvorenog Prvenstva Dalmacije za mlađe uzraste koji se nastavio do kasnih popodnevnih sati. Na turniru su nastupili; RK Makarska Rivijera, RK Nada, RK Sinj, RK Brač, RK Čelik Zenica, RK Herceg Mostar i domaćini iz RK Dubrovnik. RK Čelik Zenica osvojila je prvo mjesto u kategoriji U-8 a najviše vještine u kategoriji U-12 pokazali su natjecatelji RK Nada koji su u ukupnom poretku osvojili prvo mjesto.

Iz Ragbi kluba Dubrovnik čestitaju svim natjecateljima na odličnoj igri i sportskom ponašanju.

Foto Ragbi klub Dubrovnik

 

 

Pročitajte još

SJAJNA POBJEDA RK ARDIAEI ‘Oproštaj od Mljekare na najljepši način’

Dulist

MEĐUNARODNI MITING Deset medalja za Atletski klub Dubrovnik!

Dulist

DRUGI DAN MITINGA Još tri medalje za PK Jug!

Dulist