Aktualno

FOTO Maturanti, upoznajte se s dubrovačkim Sveučilištem!

FOTO Maturanti, upoznajte se s dubrovačkim Sveučilištem!

Sveučilište u Dubrovniku organiziralo je danas na kampusu drugu Smotru ove visoke ustanove namijenjenu učenicima završnih razreda srednjih škola, studentima i ostalima zainteresiranima.

Cilj je Smotri predstaviti preddiplomske, diplomske i poslijediplomske specijalističke i doktorske studije Sveučilišta, nastavne planove, opremljenost odjela, mogućnosti zapošljavanja po završetku studija, studiranja u inozemstvu, ali i sve detalje vezane uz njihov studentski život u Dubrovniku, naglasila je na otvaranju rektorica Vesna Vrtiprah.

– Informacije koje ćete danas saznati izuzetno su važne jer danas vi donosite jednu od jako važnih odluka u životu – koji studij odabrati prema vašim sposobnostima, željama i sklonostima. Upravo odabir studija će u velikoj mjeri odrediti vaš profesionalni i životni put – rekla je maturantima rektorica Vrtiprah, koja je istaknula kako dubrovačko Sveučilište od svog osnutka ulaže velike napore na podizanju kvalitete svih studija i otvaranju novih, naravno sukladno potrebama tržišta rada. Veliki napori ulažu se i u gradnju infrastrukture, te opremanje.

– Danas ćete tijekom prezentacije studija i nastavnih planova, te u razgovorima sa studentima, pročelnicima i nastavnicima saznati jako puno informacija koje se odnose na studiranje na Sveučilište u Dubrovniku – istaknula je rektorica.

Župan Nikola Dobroslavić naglasio je važnost održavanja Smotre Sveučilišta kako bi budući studenti mogli vidjeti cjelokupnu ponudu ‘našeg malog, ali vrlo uspješnog Sveučilišta’.

– Visokoškolsko obrazovanje je važno za svaku zajednicu, jer danas nema napretka bez kvalitetnih visokoobrazovanih ljudi. Županija oduvijek podupire ovo Sveučilište, a to ćemo raditi i u budućnosti – rekao je Dobroslavić.
– Grad Dubrovnik možda još nije, ali svim srcem želi biti sveučilišni grad i za to nam fali još puno toga, ali prije svega studentski dom kojega možda za dvije godine možemo očekivati – rekao je među ostalim gradski pročelnik Miho Katičić.

Smotra se na sveučilišnom kampusu održava do 16 sati, a ovo je idealna prilika da se dubrovački maturanti upoznaju sa studijima i programima dubrovačkog Sveučilišta.

Pročitajte još

JAVNO OTVARANJE PONUDA Pristiglo 289 ponuda za dodjelu dozvola na pomorskom dobru

Dulist

OD ČETVRTKA NA KIOSCIMA Čeka vas novi broj DuLista!

Dulist

ZABRINJAVAJUĆE Kod tinejdžera koji puše e-cigarete pronađeni toksični metali u urinu

Dulist