Aktualno

FOTO Mališani učili kako se ponašati u opasnim situacijama

FOTO Mališani učili kako se ponašati u opasnim situacijama

Služba civilne zaštite Dubrovnik je kroz ožujak provela edukaciju djece u četiri vrtića i jednoj osnovnoj školi, od Blata na Korčuli, preko Mokošice i Osojnika do Župe dubrovačke. Škole i vrtići iz cijele županije izrazili su želju za edukacijom, a ponajviše za upoznavanje najmlađih s njima uvijek zanimljivim predstavnicima hitnih službi.

U edukaciju su se uključila dobrovoljna vatrogasna društva Blato, Župa dubrovačka i Osojnik, pripadnici HGSS-a iz stanica Orebić i Dubrovnik, a na Korčuli i policijski službenici te djelatnici Zavoda za hitnu medicinu Ispostave Blato.

FOTO Mališani učili kako se ponašati u opasnim situacijama

U edukacijama najmlađih na području smanjenja rizika od katastrofa Služba civilne zaštite Dubrovnik započela je suradnju i sa Zavodom za javno zdravstvo. Tako se uz već uobičajene teme požara, poplava i potresa, na edukacijama govorilo i o sprečavanju onečišćenja mora, zaraznih bolesti i drugim zanimljivim temama s kojima je najmlađe upoznala Dolores Grilec, voditeljica Odjela za okoliš u Službi za zdravstvenu ekologiju Zavoda za javno zdravstvo Dubrovačko-neretvanske županije.

FOTO Mališani učili kako se ponašati u opasnim situacijama

Djeca su se kroz edukacije upoznala s ulogom i važnosti jedinstvenog europskog broja za hitne službe 112, imali su priliku upoznati predstavnike hitnih službi koje putem broja 112 možemo pozvati, a primjereno dječjoj dobi razgovaralo se i o velikim nesrećama i katastrofama te kako se ponašati u pojedinim opasnim situacijama.

Edukacije će se nastaviti tijekom čitavog proljeća jer i mališani na Lastovu, Šipanu, Pelješcu, u Dubrovniku i Konavlima željno iščekuju kada će i njima doći ‘112’.

Pročitajte još

RASPITALI SMO SE Kad će voda poteći lapadskim fontanama?

Dulist

SEDAM GODINA OD VELIKE TRAGEDIJE Odavanje počasti žrtvama održat će se na Porporeli

Dulist

PREMA ISTRAŽIVANJU Parking na dubrovačkom aerodromu najskuplji u Europi

Dulist