Zanimljivosti

FOTO Lego radionice i igraonice za najmlađe

Tajnik Zajednice tehničke kulture Grada Dubrovnika i Zajednice tehničke kulture Dubrovačko-neretvanske županije Tomo Sjekavica održao je u petak i subotu 4 LEGO igraonice i 4 LEGO radionice obnovljivi izvori energije u sklopu STEM ljeta u Centru za mlade Dubrovnik.Na LEGO igraonicama najmlađi sastavljali razne modele prema svojim idejama, a dio njih je sastavljao LEGO modele pomoću pripremljenih nacrta.Stariji polaznici (učenici od 5. do 8. razreda osnovne škole) su sudjelovali na LEGO radionicama ‘Obnovljivi izvori energije’. Na radionicama polaznici su razvijali vještine praćenja tehničkog nacrta, osnove električnog strujnog kruga, praktičnu primjenu vjetrogeneratora, solarne ploče, te punjenje akumulatora i baterija mehaničkim putem.
STEM ljeto u Centru za mlade Dubrovnik organiziraju Zajednica tehničke kulture Grada Dubrovnika i Zajednica tehničke kulture Dubrovačko-neretvanske županije u tehničkoj radionici koja se nalazi u sklopu Centra za mlade Dubrovnik.

Pročitajte još

SUZE SVETOG LOVRA Ne propustite nebeski spektakl u noći s 11. na 12. kolovoza!

Dulist

[FOTOGRAFIJA TJEDNA] Iz Porta u ‘veliki svijet’

Zvonimir Pandža

‘IZGLEDA TAKO MOĆNO’ Spektakularni video Pelješkog mosta kakvog dosad niste vidjeli

Dulist

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija