Aktualno

[FOTO] KORAK BLIŽE LOKACIJSKOJ DOZVOLI Ovako će izgledati hotelski resort u Kuparima

3lhd studio vizualizacija kupari2

Usvajanjem konačnog prijedloga Izmjena i dopuna Urbanističkog plana uređenja ‘Kupari I’ krajem svibnja otvoren je put za ishođenje lokacijske dozvole za realizaciju projekta hotelskog resorta u Kuparima.
Istaknuli su to iz 3LHD studija koji radi idejni projekt.
-Jedinstveno odredište smješteno je u autentičnom mediteranskom okruženju lokaliteta Kupari kraj Dubrovnika. Investitor u projekt je tvrtka HPL iz Singapura. Na projektu krajobraznog uređenja radimo sa Scape Design, dok na projektu interijera rade Meyer Davis i LW Design Group – pohvalili su se iz studija 3LHD čiji je suvlasnik i Dubrovčanin, arhitekt Marko Dabrović.

3lhd studio vizualizacija kupari1
Na stranicama ovog arhitektonskog ureda može se pročitati više detalja o samom projektu, koji planira rekonstrukciju pet povijesnih hotela u jedinstven turistički kompleks s otprilike 400 kreveta.
-Projekt rekonstrukcije će maksimalno iskoristiti lokaciju postojećih građevina kako bi osigurao pogled na plažu i more, te zadivljujuću pozadinu hrvatske obale. Resort će zbog smještaja u prirodnoj dolini okruženoj dramatičnim padinama koje će ostati netaknute, gostima pružiti privatnost i osjećaj zaštićenosti. Postojeće hotelske strukture u podnožjima padine s obje strane parcele, bit će renovirane prema visokim standardima, s hotelom od pet zvjezdica s jedne strane te 32 apartmana i 4 vile s druge strane. Zeleni krovovi i velike staklene plohe na fasadama će omogućiti da se smještajne jedinice potpuno uklope u prirodni okoliš – piše u opisu projekta. Nadalje, centralno smješten Hotel Grand bit će obnovljen kao središnji dio kompleksa sa spa sadržajima, specijalnim restoranom i banketnom dvoranom.

3lhd studio vizualizacija kupari
-Servisni prostori i back of house sadržaji smještaju se u postojeće objekte na stražnjoj strani parcele kako bi ostale odvojene od srca kompleksa. Svi gosti će imati pristup plaži, kao i nizu bazena s sunčalištima, kabinskim kućicama pored bazena, zonama za vodene sportove i paviljonima za hranu i piće. Obnovljeni jedriličarski klub/restoran bit će fokalna točka nove marine definirane novom pristanišnom strukturom, izgrađenom kako bi zaštitila i smjestila velike i male brodove. Šetnica uz obalu iznad razine plaže omogućit će gostima jednostavan pristup sadržajima kompleksa. Obilje odraslog zelenila pružit će osjećaj trajnosti i povezanosti s prirodom. Planovima je predviđeno da se postojeće drveće sačuva i stvore raznoliki vrtovi unutar resorta – opis je ovog projekta.

Foto: Instagram 3LHD

Pročitajte još

ŠEST SATI KASNIJE ‘Oliver’ uplovio u Velu Luku

Dulist

NOVI DETALJI S ‘OLIVERA’ Još pluta, na brodu 340 ljudi

Dulist

OŠ LAPAD POSTAJE OŠ IVA DULČIĆA? Pokrenuta peticija zbog promjene naziva škole

Dulist