Vaše vijesti

FOTO: Kad psi ostanu bez kontrole

FOTO: Kad psi ostanu bez kontrole

Evo što sam jutros doživjela na plaži Kupari. Došla sam se sa 13-mjesečnom bebom kupati na spomenutu plažu. Od oko dvadesetak ljudi, većinom turista, bio je i par na samom kraju plaže sa manjim psom na uzici.

Za razliku od većine, nemam ništa protiv pasa na plaži ukoliko se pristojno ponašaju te su pod nadzorom vlasnika.

Uskoro je došla starija gospođa, a s njom zlatni retriver i dalmatinac sa plavom ogrlicom. Retriver joj se u plićaku držao uz nogu,ostavljala je dojam da su to njeni psi. Nedugo zatim dalmatinac je počeo razigrano trčati ,kopati po žalima a kako je vrijeme prolazilo počeo je doslovno galopirati po cijeloj plaži. Prišao je i mom šugamanu,ponjušio torbu,prišao i kćeri (na njeno oduševljenje), što sam dopustila kako želim djetetu usaditi ljubav prema životinjama od malih nogu (i kod kuće imamo psa,dvije mačke i papigu).

No,onda je zgrabio kolut,rastrgao ga i s njime krenuo trčati po plaži. Uskoro je navalio i na slamnati šešir od turista nedaleko od nas te ga također uništio. Pritom mi je protrčao preko šugamana i doslovno pregazio bebu koja se naravno prepala i počela plakati. Starija gospođa je sve to promatrala iz dubine te nije izlazila iz mora jos petnaestak minuta jer su je vlasnici spomenutog šešira čekali pored šugamana.

Pri izlasku iz mora je počela gađati pse žalima i mahati rukama da nisu njeni! Ja sam joj kasnije prišla te je pitala čiji su, pa je rekla da ona ništa ne zna, da su od susjeda, ali ne želi reći koga.

Zvala sam policiju, rekla da psi uništavaju imovinu te uznemiravaju kupače. Postaja Gruda je zabilježila poziv te rekla da će netko doći. Nakon 25 minuta su samo sa zidića (nisu ni sišli na plažu) doviknuli da to nije njihov posao te da zovemo komunalne redare. Uistinu ne razumijem zašto mi se to nije moglo odmah reći na telefon. Kako se na tri broja komunalnih redara u Župi Dubrovačkoj nitko ne javlja odlučila sam s vama podijeliti priču!

Spomenuti par s početka priče je cijelo vrijeme kontrolirao svog psa,držao ga na uzici i nisu smetali nikome. No,radi ovakvih neodgovornih vlasnika pasa su i svi ostali obilježeni te nepoželjni na plažama.

Kakvu sliku ostavljamo pred turistima neću ni spominjati, dakle psi mogu činiti štetu, rastjerati kupače i nikom ništa. Srećom, pored uništenog koluta nije bilo veće štete (iako ni kolut nije jeftin), kako mi je kćer stalno okružena životinjama nije se toliko prepala, vjerujem da bi mnoge bebe od tada imale veliki strah od pasa!

Prilažem fotografije pasa i uništenih stvari. Psi su zaista prekrasni,oni nisu ništa krivi a definitivno zaslužuju bolje vlasnike!

Pročitajte još

NEMOGUĆA SITUACIJA Čitateljica: ‘S kolicima trebam izlaziti na cestu i izlagati opasnosti svoje dijete i sebe’

Dulist

U PORTU ‘Može li netko ovo iščupat? Potkopalo je kamen…’

Dulist

MOST DUBROVNIK ‘Zbog čega se izlijeva kanalizacija i zagađuje Rijeku dubrovačku?’

Dulist