Aktualno

FOTO Južina opet nanijela ogromne količine otpada na Banje i u Porat

Dok je Grad u svečarskom ozračju zbog proslave Dana Grada i Feste sv. Vlaha, užasni prizori dočekuju nas u moru povijesne jezgre i na plaži Banje.

Ponovno je južina nanijela u naš akvatorij ogromne količine smeća, ponajviše plastike, usprkos brojnim apelima koji su upućeni proteklih godina. Prisjetimo se i prosinca 2017. godine kada je zastupnica u Europskom parlamentu Dubravka Šuica zatražila od Europske komisije i Europske agencije za okoliš hitnu reakciju zbog ogromne količine otpada pristigle iz Albanije.

Već duži niz godina obala grada Dubrovnika suočava se s ekološkom katastrofom izazvanom enormnom količinom smeća i plutajućeg otpada koje velikom većinom potječe iz Albanije te se prilikom jakog južnog vjetra i jakih kiša nanosi u dubrovačku luku te hrvatske otoke Korčulu, Mljet, Šipan, Koločep, Lastovo, Vis, Šoltu, poluotok Pelješac i južni dio hrvatskog Jadrana, pisala je tada Šuica istaknuvši kako veliku većinu tog otpada čini plastika, koja se s vremenom fragmentira i kao mikroplastika ostaje u moru stotinama godina.

Pročitajte još

Gdje ćete navijati i jeste li se već opremili rekvizitima? Pošaljite nam navijačku atmosferu!

Dulist

Dođite u Studentski dom i navijajte za ‘Vatrene’!

Dulist

Napustila nas je profesorica Božena Berdović

Dulist

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija