Aktualno

[FOTO] IZBORNA SKUPŠTINA DPDS-a Kosović: ‘Raspustili smo se, volja članstva je iskazana’

dpds izborna skupstina 1

Izborna skupština Društva prijatelja dubrovačke starine održala se ovog ponedjeljka u čitaonici Državnog arhiva. Kroz devet točaka Društvo je razradilo, među ostalim, Izvještaj o radu tijela Izborne skupštine i Financijski izvještaj za 2022.-2023. godinu, kao i izvještaj Nadzornog odbora.

Nakon što su dužnosti razriješeni dosadašnji predstavnici u Velikom vijeću, Malom vijeću i Nadzornom odboru, u tijela Društva birali su se novi predstavnici. Kroz točke dnevnog reda održan je i Izbor kandidacijske komisije te izbor novih članova u tijela Društva koje imenuje Skupština.

– Raspustili smo se, ali bitno je bilo provesti izbore. Volja članstva je iskazana, imamo novo Malo vijeće, Veliko vijeće, Nadzorni odbor i zadovoljni smo kako je sve prošlo – rekao je za DuList predsjednik DPDS-a Vedran Kosović.

– Što se tiče vodstva odabrano je Malo vijeće, unutar Malog vijeća prema Statutu biraju se predsjednik, potpredsjednik i tajnik. Imamo desetak dana za to odabrati, imat ćemo posebnu sjednicu za odabir pa će se nakon toga znati više – zaključio je Kosović.

Novi saziv Velikog i Malog vijeća te Nadzornog odbora Društva prijatelja dubrovačke starine bit će poznat u danima pred nama. Inače, uz Kosovića kao predsjednika, funkciju dopredsjednika Društva dosad je obnašao Toni Kursar, dok je kao tajnik djelovao Maro Kapović.

 

Foto Ivan Pozniak

Pročitajte još

Plenković otkrio zašto toliko vjeruje ministrici Obuljen Koržinek: ‘Mi smo ista generacija’

Dulist

PROVJERITE POLICE Još jedna morska sol povučena s tržišta

Dulist

Meteorolog: ‘Do kraja svibnja promjenjivo, a ljeto će biti toplije od prosjeka uz moguće suše’

Dulist