Sport

[FOTO] HRVATSKA U POLUFINALU! Barakude pobijedili viceprvaka svijeta!

LEN Utakmica Hrvatska Grcka bazen Mladost Europsko prvenstvo

Četvrto EP uzastopno Barakude su u polufinalu! “Gorjet” će Sava do sljedećeg utorka, Hrvatska će se do zadnjeg dana ovog turnira boriti za medalju. Koju, kakvu, koje boje, ostavimo taj odgovor za dane koje slijede. Vaterpolsko se ludilo nastavlja. Hrvatska je fanatičnom obranom i napadom koji je napokon proradio u drugom poluvremenu svladala Grke koji nas niti u 13. utakmici na kontinentalnim smotrama nisu uspjeli dobiti. Koji će i još jedno EP ostati bez medalje. Ha, svatko ima svoju “crnu mačku”. Hrvati su to Grcima, barem na EP, pišu Sportske novosti.

Postave glede, izbornik Tucak je na tribini ostavio Filipa Kržića koji je igrao dosad samo protiv Francuza u Dubrovniku u 2. kolu nadmetanja u skupini, te Franka Lazića, dosad jedinog koji nije uskočio u vodu. Kako u Gružu, tako ni sada uz Savu.

Što se atmosfere tiče, u Zagrebu se nije igralo pred više navijača još od EP 2010. kada se na otvorenom bazenu gotovo pa svakog dana okupilo 5.000 do 5.500 navijača. Razumljivo donekle jer u spomenutom su razdoblju, kada su klupska natjecanja u pitanju trofeji u ovećem broju “zaobilazili” momčad kojoj je ovaj bazen uporište. No, s Barakudama nema, niti je ikad bilo problema. Ovi su dečki uvijek i posvuda punili tribine po našoj domovini. Split, Šibenik, Dubrovnik, Slavonski Brod, Varaždin, Rijeka, Sisak, Vukovar, a dakako da glavni grad nije iznimka.

U nedjelju igramo polufinale s Mađarskom, koja je poslala većinu mlađih igrača da bi spremija dočekala nadolazeće Svjetsko prvenstvo.

HRVATSKA – GRČKA 13:8 (3:3, 2:3, 4:0, 4:2)

Hrvatska: Bijač (10 obrana), Burić, Fatović, Lončar, Biljaka, Bukić, Vukičević, Žuvela, Marinić Kragić , Vrlić, Butić, Harkov, Popadić

Grčka: Zerdevas (8 obrana), Genidounias , Skoumpakis, Gkiouvetsis, Fountoulis, Papanastasiou, Argyropoulos Kanakak, Alafragkis, Kakaris, Nikolaidis, Vlachopoulos, Tzortzatos, Kalogeropoulos

Foto: Sanjin Strukic/PIXSELL i European Aquatics/Istvan Derencsenyi

Pročitajte još

Simona Šoda: Uz Ragusu sam na duže staze

Dulist

Gradonačelnik čestitao PK Jugu na osvajanju devet medalja na kadetskom prvenstvu Hrvatske

Dulist

Španjolska osvojila Euro!

Dulist