Grad

FOTO Hotel Belvedere – opasnost po život i zdravlje!

belvedere glavna

Odlučite li se kojim slučajem prošetati do Belvederea, hotela koji je već 20 godina ruglo grada, dočekat će vas sablasni prizori.

Hotel, kojega je još prošle godine kupio ruski miljarder Viktor Vekselberg, dočekat će još jednu turističku sezonu neobnovljen. I ne samo neobnovljen nego je sve puno smeća i komada stakla od slomljenih boca, zidovi su išarani raznim grafitima, na svakom koraku dočekat će vas drača, a posjed je ‘zaštićen’ zaštitnom platnenom ogradom.

S obzirom da je hotel u ruševnom stanju novi je vlasnik postavio i table s kojih vas dočekuju natpisi – OPASNOST OD URUŠAVANJA – OPASNO PO ŽIVOT I ZDRAVLJE, a pristup hotelu je zabranjen na što vas podsjećaju i table s natpisima – PRIVATNI POSJED.

Po svemu sudeći Belvedere će ovako izgledati još neko vrijeme, budući da bi gradnja mogla započeti tek za godinu dana. Naime, krajem siječnja gradskoj upravi je predstavljen idejni koncept budućeg hotela. No, gradnja će početi tek kad se postojeće zdanje sruši, a na njegovom će mjestu niknuti ‘novi objekt koji će se u potpunosti uklopiti u krajolik te postati jednim od najluksuznijih hotela na Mediteranu s nizom potpuno novih sadržaja’.

Kako je istaknuto u siječnju ove godine, s Ministarstvom graditeljstva i Konzervatorskim odjelom Ministarstva kulture dogovorena je potrebna procedura kako bi se projekt realizirao u roku, a predviđa se da bi radovi mogli početi kroz godinu dana.

Pročitajte još

POHVALNA AKCIJA ŽUPE SV MIHAJLA Kupljen prijeko potreban uređaj za rano otkrivanje autizma

Dulist

Franković poručio diplomantima RIT-a: ‘Budite blagi prema ljudima oko sebe pa će vam se tako i vratiti’

Dulist

PO MJERI GRAĐANA Tjedni pregled gradskih projekata

Dulist