Aktualno

FOTO / GODIŠNJA SKUPŠTINA IATA Dubrovnik domaćin svjetskim aviokompanijama

Dubrovnik je večeras ugostio brojne predstavnike, njih 150, iz preko sto vodećih svjetskih avio prijevoznika na godišnjoj skupštini Foruma ‘Interline Travel Manager’ međunarodne udruge za zračni prijevoz IATA.

– Jednom godišnje se okupljamo kako bismo raspravljali o problemima koji nas se tiču, a ove godine naglasak ja na stvaranju standarda prema kojima svaka zrakoplovna tvrtka u konačnici može djelovati po smanjenim troškovima – istaknula je večeras čelnica Foruma ‘Interline Travel Manager’ Julie Williams iz British Airwaysa, dok je koordinatorica pri IATA-i Valerie von Glasow izjavila je kako je za zrakoplovne tvrtke danas standardizacija putovanja članova posade od ključne važnosti.

Predsjednik uprave Croatia Airlinesa Jasmin Bajić istaknuo je kako je suradnja među tvrtkama koja se uspostavlja na ovakvim događajima iznimno bitna za našeg nacionalnog avio prijevoznika, a danas je u Dubrovniku upravo 150 tvrtki.

Skup je, smatra zamjenica gradonačelnika Jelka Tepšić, posebno značajan za grad.

– Dobili smo priliku ugostiti toliko velik broj predstavnika zračnih tvrtki iz cijelog svijeta. Nadamo se da će sklapati poslove i s izravnim učinkom po naš grad – ističe Tepšić.

Forum ‘Interline Travel Manager’ pod okriljem IATA-e svoju godišnju skupštinu svake dvije godine održava izvan svog središta u Genevi, a Dubrovnik je dobio domaćinstvo u utrci s Panamom. IATA je pak globalna trgovinska organizacija koja predstavlja, vodi i služi oko 270 zrakoplovnih tvrtki koje se bave zračnim prijevozom te pokriva 94 posto ukupno ostvarenih redovnih letova u međunarodnom zračnom prometu. Hrvatski nacionalni avio prijevoznik Croatia Airlines član je IATA-e od svojih početaka.

Pročitajte još

Gdje ćete navijati i jeste li se već opremili rekvizitima? Pošaljite nam navijačku atmosferu!

Dulist

Dođite u Studentski dom i navijajte za ‘Vatrene’!

Dulist

Napustila nas je profesorica Božena Berdović

Dulist

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija