Aktualno

FOTO/GK MONTOVJERNA Roditelji zabrinuti za sigurnost djece na putu do škole

FOTO/GK MONTOVJERNA Roditelji zabrinuti za sigurnost djece na putu do škole

Predstavnici Gradskog kotara Montovjerna uputili su priopćenje u kojem ističu kako je ‘prebacivanje nastave u OŠ Lapad radi dogradnje i nadogradnje škole Montovjerna u 2019. godini stvorilo određene probleme školarcima i roditeljima kotara Montovjerna.’ Njihovo priopćenje prenosimo u cijelosti.

-GK Montovjerna zaprimio je pritužbe većeg broja građana koji su zabrinuti za sigurnost svoje djece koja zbog izgradnje OŠ Montovjerna moraju prolaziti ulicom Bana Josipa Jelačića kako bi došli do OŠ Lapad koju će pohađati do završetka izgradnje nove područne škole Montovjerna.

Ulica kao takva ne zadovoljava sigurnosne propise jer je zakrčena nepropisno parkiranim automobilima i nema izgrađen nogostup za pješake radi čega su djeca primorana hodati po cesti i izlagati se nepotrebnoj opasnosti.

Nadalje, zbog izgradnje nove stambene zgrade pokraj robne kuće ‘Minčeta’, povećat će se prometnost ulice što će dodatno uvećati opasnost prolaska za sve pješake.

Urgiram Grad da poduzme sve aktivnosti kojima će povećati prohodnost i sigurnost ove ulice – stoji u priopćenju koje potpisuje predsjednik GK Montovjerna Nikša Đerek.

Pročitajte još

PO MJERI GRAĐANA Tjedni pregled gradskih projekata

Dulist

[FOTO] BAHAT I NEKULTURAN A gdje nego na sred puta?

Dulist

SUTRA U GOSPINOM POLJU Motociklisti, policija vas poziva na poligon sigurne vožnje

Dulist