Aktualno

[FOTO] Dubrovački Fićo glavna atrakcija u Koloni sjećanja: ‘Čuvam ga za Vukovar!’

Nikša Gverović i Ratko Urđević zaputili su se s dubrovačkim Motociklističkim klubom Libertas Riders u Vukovar odati počast svim žrtvama i sudjelovati u Koloni sjećanja.

A glavna atrakcija su postali jer su stigli s crvenim Fićom koji je oduševio mnoge podsjetivši ih a televizijsku snimku gdje tenk JNA u lipnju 1991. godine na ulicama Osijeka prelazi preko automobila, među njima i preko crvenog Fića.

Gverović je crvenu atrakciju koja je 1981. godište, kupio prije pola godine, a tijekom puta s Fićom su se slikali i u Osijeku kod umjetniče instalacije ‘Fićo gazi tenka!’.

– Vožnja prema Vukovaru je bila odlična, čak i uz malo kiše što nas je uhvatilo. A ljudi, ljudi su preoduševljeni Fićom. Skakali su po ulici, slikavali se. Jednostavno neopisivo. Više nego lijepo, zaista odlično. Pogotovo kada smo se slikali u Osijeku kraj tenka, to je tek bila ludnica! – rekao nam je Gverović te dodao kako će vožnju za Vukovar sigurno ponoviti, naravno ako Bog da sriće, kako kaže.

– Fićo sada ide lijepo doma u garažu. Nedjeljom ćemo eventualno poć na kavu i čuvam ga za Vukovar – navodi te se nada da je ovo početak jedne jako lijepe tradicije.

Rekao nam je i da su krenuli put Dubrovnika, u Slavonski Brod na noćenje i ujutro pomalo prema Dubrovniku.

Sretan put našim bikerima, te Nikši Gveroviću i Ratku Urđeviću, dvojcu koji su također članovi Dubrovačkih trombunjeri, naše povijesne postrojbe.

Nadamo se viđati dubrovačkog Fiću svake godine na obljetnici ovog posebnog dana.

Foto: Libertas Riders

Pročitajte još

‘DOBRI DUH HNK KONAVLJANIN’ Napustio nas je Ivan Čeliković

Dulist

RUŠENJE REKORDA IZ 2019. Zračna luka Ruđer Bošković u 2024. očekuje gotovo 3 milijuna putnika

Dulist

JELENA PERČIN U DOSJEU JARAK O UBOJSTVU IVANE HODAK Rekla mi je da viđa često isti auto

Dulist