Aktualno

[FOTO] Dubrovački domobrani na hodočašću na Udbini

Nakon dvije teške pandemijske godine, udruga Hrvatski domobran Dubrovnik uspjela je organizirati hodočašće u Udbinu, na kojem su bili 9. i 10. rujna.

Iz njihovog izvještaja saznali smo da su osim Udbine posjetili i Krešmirov grad – Šibenik gdje su obišli interpretacijski centar Šibenske biskupije, muzej Civitas Sacra, a nakon polusatnog vođenja kroz daleku povijest Šibenske biskupije otišli su do njene katedrale svetog Mihovila koja je remek-djelo klesarstva. Nezaobilazno mjesto na njihovom hodočašću bilo je nacionalno svetište svetog Nikole Tavelića, prvog kanoniziranog Hrvata gdje ih je dočekao gvardijan franjevac konvektualac fra. Josip Ivanović. Nakon ručka u restoranu Antin gušt nastavili su prema Nacionalnom parku Krka gdje su obišli i franjevački otočić Visovac, a u razgledu su vidjeli samostansku zbirku, crkvu i vrt. Odlaskom s Visovca uputili su se prema smještaju u mjestu Mukinje gdje su odsjeli u pastoralnom centru Plitvički Emaus, a tamo ih je dočekao don. Josip Tomljanović sa svojom majkom i tetkom koje su pripremile večeru i doručak dostojne hotelske ponude. Iduće jutro otišli su prema njihovom glavnom odredištu – crkvi Hrvatskih mučenika na Udbini. Oni sposobniji ostali su u Podudbinu i obavili pobožnost Križnog puta do Udbine. Završetkom Križnog puta uslijedila je Sveta misa na otvorenom koju je predvodio biskup Božo Radoš. Poslije misnog slavlja svi su se zajedno fotografirali i nastavili put prema Šibeniku gdje su ponovno ručali u restoranu Antin gušt. Duhovno okrijepljeni, a fizički izmoreni u veselom duhu vratili su se u svoj Grad.

Pročitajte još

U Komolcu pronađena mrtva sova, radi li se o onoj koja se prije nekoliko dana slikavala na Stradunu?

Dulist

Masterchef elita stiže na prvi street food festival ‘Bavarin’

Dulist

[FOTOGALERIJA] Bablje ljeto izmamilo Dubrovčane na Banje

Dulist

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija