DuList IN

[FOTO] DRŽAVNO PRVENSTVO Cavtatske mažoretke osvojile zlato i srebro!

cavtatske mazoretke

Proteklog su vikenda Cavtatske mažoretke sudjelovale na 27. Državnom prvenstva u mažoret plesu koje se održalo u Krapini. Ove su godine pripremile Duet s rekvizitima (Marina Kanazir i Mihaela Obrvan) te šest grupnih koreografija; Tradicionalni mažoret ples u dobnim skupinama minime mlađe, minime starije, mlađi junior i junior; Tradicionalni pomponi Junior i Exhibition mlađi junior. Upravo najmlađe i najslađe mažoretkinje su se okitile medaljama te su u svoju zbirku odličja dodale jednu srebrnu (minime starije) i jednu zlatnu medalju (minime mlađe).

U starijim dobnim skupinama su se natjecale: Marta Alaki, Lana Barišić, Mihaela Blažević, Maura Diklić, Irena Glasnović, Iva Herendija, Marina Kanazir, Cvijeta Kolić, Mihaela Kolić, Anamarija Krik, Helena Miljanić, Mihaela Obrvan, Lea Strgar, Hana Sukno i Paula Vojnić.

U skupini minima su natjecateljice: Laura Botić, Laura Butijer, Eva Ćumo, Doris Dupčić, Maria Duplica, Lea Džono, Iris Grbešić, Marija Hendić, Andrea Hendić, Tia Hodson, Pia Kovač, Petra Letunić, Franka Lojić, Tea Lončar, Dora Lučić, Marina Papac i Manuela Vernik.

-Našim minimama je ovo bio i prvi put da putuju na prvenstvo, pa je uzbuđenje sva tri dana bilo na vrhuncu, a to su uzbuđenje i pregršt pozitivne energije prenijele i na teren tijekom svojih izvedbi. Svi smo izuzetno ponosni na sve naše djevojčice i djevojke, te ovim putem još jednom čestitamo i djevojčicama i njihovim roditeljima na medaljama, ali i na zvedbama što je u konačnici i najvažnije. Hvala svim roditeljima na podršci, a posebna zahvala mamama Petri Kovač i Nikolini Dupčić koje su tijekom putovanja i prvenstva pazile na svaku djevojčicu i djevojku te hvala mamama Marijani Botić i Aneli Radičević na podršci! Hvala i svim našim starijim curama koje su također pazile na naše najmlađe te skupa s njima proslavile osvojene medalje. Također zahvaljujemo Turističkoj zajednici općine Konavle i Općini Konavle na svesrdnoj pomoći i ove godine, kao I svih ovih prethodnih godina – istaknula je trenerica Ana Radojević.

Osim Frana Herendije, tajnika KUD-a ‘Vlaho Bukovac’ u sklopu kojeg djeluju i Cavtatske mažoretke, u rad Cavtatskih mažoretkinja su uključene i Jelka Gluhan, Maja Herendija, trenerice Lucija Majić, Katarina Stanoš i Ana Radojević te Ivanka Barišić koja je i licencirana sutkinja saveza HRSAM.

 

 

 

 

 

Pročitajte još

UDRUGA MLADIH ORLANDO SLAVI 25 GODINA U srijedu i četvrtak pravi rock spektakli

Dulist

Antonio Lujak producent i glumac u filmu u kojem glumi i Eric Roberts

Dulist

U MLINIMA Storytelling event ‘Priče iz ljetnikovca – umijeće preživljavanja’

Dulist