Aktualno

FOTO Dr. Vladimir Takšić: ‘Emocije daju boju životu’

FOTO Dr. Vladimir Takšić: 'Emocije daju boju životu'

Svjetski poznat stručnjak na području emocionalne inteligencije prof.dr.sci. Vladimir Takšić, u utorak je u zgradi Kampusa održao predavanje o tom slabije poznatom polju psihologije.

Prezentacijom pod nazivom ‘Emocionalna inteligencija od mita do znanosti’ približio je okupljenima temu različitih vrsta inteligencije, istaknuvši kako one nisu međusobno isključive već se međusobno nadopunjuju.

– Ličnost se sastoji od kognitivne sfere, socijalnih vještina, ali i emocionalne inteligencije – rekao je Takšić i istaknuo kako bi bilo poželjno da se u školama više vremena posveti ovoj temi.

Isto tako, naglasio je kako je upravo adolescentska dob razdoblje kad bi se razumijevanju osjećaja trebalo pridavati najviše pažnje. Istaknuo je i važnost emocionalne inteligencije na poslovnom planu.

– Oni rukovoditelji koji imaju izraženiju emocionalnu inteligenciju ostvarit će vrlo dobre rezultate i njihov tim će biti jako uspješan – kazao je Takšić koji je upravljanje emocijama Takšić usporedio s vožnjom automobila.

–  Ako imate najbolje i najjače auto imate veliki potencijal, ali ako njime ne znate upravljati, na prvoj okuci zabit ćete se u drvo – objasnio je te dodao kako svoj emocionalni dio trebamo uključiti u funkcioniranje racionalnog segmenta te kako ’emocije daju boju životu’.

agj

 

Pročitajte još

Gradonačelnik Franković čestitao pravoslavni Uskrs

Dulist

Vatrogasci, sretan vam dan vašeg zaštitnika!

Dulist

Tko sve ima pravo na besplatni smještaj uz bolesno dijete?

Dulist