Aktualno

EUROPSKA NOĆ BEZ NESREĆA Ukupno testirano 60 sudionika!

Udruga sigurnost u prometu

Preventivna aktivnost ‘Europska noć bez nesreća’ održala se sa subote na nedjelju u vremenu od 22 do 3 sata ispred dva kluba.

U provođenju akcije Europska noć bez nesreća koja se provela na području grada Dubrovnika, sudjelovalo je šest studenata Sveučilišta u Dubrovniku, koji su u prosjeku imali 21 godinu, a to je upravo bila ciljana fokusna skupina, kako naglašavaju iz Udruge Sigurnost u prometu. Ukupno je testirano 60 sudionika.

– U pozitivnom okružju i opuštenom dijalogu anketara i sudionika, na trenutke smo imali i veći obujam sudionika za testiranje nego što smo to mogli fizički obraditi tako da je podijeljeno ukupno 70 narukvica za prepoznatljivost, a testirano je ukupno 60 sudionika od čega je 14 sudionika imalo kocentraciju alkohola 0.00 g/kg, podjednako 7 muškaraca i žena. Tri žene i tri muškarca imali su koncentraciju alkohola ispod 0,5 g/kg, dok je ukupno 15 žena i  25 muškaraca imalo koncentraciju alkohola iznad 0,5 g/kg – poručili su iz udruge.

– Većina sudionika pozitivnih na alkotest je bila u rasponu godina života od 19 do 24 godine, njih 28! Najveća koncentracija alkohola od 3,03 g/kg, izmjerena je kod muškarca starosti 23 godine, dok je najveća koncentracija izmjerena kod žena od 2,00 g/kg, starosti od 20 godina. Najveći uspjeh provedene akcije je taj što se za vrijeme provođenja iste nije dogodila prometana nesreća – naglasili su.

Foto: Udruga Sigurnost u prometu

Pročitajte još

[FOTO] SVEČANA 90. OBLJETNICA Orsan je simbol tradicije, predanosti i ljubavi prema moru

Dulist

NOVA INVESTICIJA KRALJA LAMINATA Darko Pervan počeo s izgradnjom Hotela Slano

Dulist

U PETAK NA PLACI U GRUŽI Akcija mjerenja krvnog tlaka, razine šećera u krvi i još toga!

Dulist