Kultura

[FOTO] Dječica uživala u parku u Čokolinu uz ‘Knjige pod stablima’

[FOTO] Dječica uživala u parku u Čokolinu uz 'Knjige pod stablima'

Proteklog vikenda u parku u Čokolinu na Montovjerni u organizaciji Dubrovačkih knjižnica održan je cjelodnevni program “Knjige pod stablima” za djecu i odrasle.

U jutarnjem dječjem programu, u suradnji s Anom Vuličević, odgojiteljicom i učiteljicom engleskog jezika iz Helen Doron Dubrovnik, Renata Zlatković predstavila je svoju dvojezičnu slikovnicu “Albertova džungla” (“Alberto’s jungle”). Mališani su imali priliku čuti priču o zajedništvu, upornosti i predanosti. U nastavku su imali priliku pokazati svoje vještine crtanja, mašte i kreativnosti pod mentorstvom Roberta Kralja i Marte Baće. U popodnevnom programu, Mirela Zijadić s Libertas televizije održala je svoju emisiju “Mirelica Pričalica” gdje je s mališanima čitala slikovnicu “Ježeva kućica”, a poslije su pokazali zavidno znanje o životinjama i njihovim životima.

U programu za odrasle, Robert Perišić predstavio je roman “Brod za Issu” koji se izdvaja iz mase ne samo unutar domaće književne produkcije, već i u samom kontekstu Perišićevog književnog djelovanja. Susret je moderirala knjižničarka Marjana Leventić. Autor nas je ovaj put odveo u doba kada su Grci kolonizirali otok Vis. Iako je radnja smještena u antičke davnine, Perišić je stvorio univerzalnu priču koja se čini kao da je izmještena iz vremena. Roman je objavljen u Americi na engleskom jeziku pod nazivom “A Cat at the End of the World”.

Foto: Vedran Levi

Pročitajte još

‘Krakelure, Pavo i ja’ – splitska izložba i performans Slavena Tolja

Dulist

[FOTO] ‘JA SAM ONA KOJA NISAM’ Gostujuća predstava oduševila dubrovačku publiku

Dulist

NOVA IZLOŽBA U FLORI ‘Otvaranje’ Berte Miloš

Dulist