Kultura

[FOTO] Danijela Crljen publici približila svoj roman ‘Strah od kupine’

Danijela Crljen, autorica jednog od najvećih hrvatskih književnih hitova, romana „Strah od kupine“, gostovala je u petak navečer u Lazaretima. Roman koji pokriva stotinu godina povijesti jedne splitske obitelji kroz povijesne i društvene mijene sa snažnim akcentom na sudbine ženskih članova obitelji i nedovoljno poznato i često prešućivano žensko iskustvo, napisan vješto, no istodobno s dubokim emotivnim angažmanom, osvojio je publiku i postao jedna od najtraženijih domaćih proza, a prvo izdanje „Straha od kupine“ sasvim je rasprodano. Književnica je nedavno doživjela nesvakidašnje priznanje za svoj rad – „Strah od kupine“ uvršten je popis lektire jedne hrvatske gimnazije.
Gostovanje Danijele Crljen privuklo je u Lazarete mnoštvo ljubitelja „Straha od kupine“. Autorica je u razgovoru s moderatoricom Ivanom Marinović približila publici poticaj za nastanak svog romana i proanalizirala temu ženskog položaja u povijesnom, obiteljskom i poslovnom okružju kojom se roman bavi te je svojom neposrednošću, duhovitošću i pristupačnošću oduševila sve prisutne.

Pročitajte još

Otvorena izložba Nin i novac u Odjelu za arheologiju

Dulist

[FOTO] MJESEC MLADEŽI I DSO-a Neki su nastupili, a neki se upoznali sa svijetom glazbe!

Dulist

Ionescove ‘Stolice’ u Kazalištu Marina Držića

Dulist

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija