Sport

[FOTO] CRO Melges 24 Cup: Luka Šangulin i posada Panjića slavili u Dubrovniku!

[FOTO] CRO Melges 24 Cup: Luka Šangulin i posada Panjića slavili u Dubrovniku!

Posada jedrilice Panjić iz JK Briva u sastavu Luka Šangulin, Tomislav Bašić, Marko Smolić, Duje Fržop i Noa Šangulin pobjednik je CRO Melges24 Cup u Dubrovniku.

Iza njih su ostali posada ‘Univeritas nova’ s Ivanom Kljakovićem Gašpićem te posada ‘Point One’ s Karlom Kuretom.

-Imali smo dva vrhunska jedriličarska dana. Zadnji plov je mogao odlučiti između tri pobjednika ukupno. To je čar jedrenja i dokaz da će ova klasa još samo rasti. Bili smo strpljivi, znali smo da prognoza nosi neki maestral. On je čak i došao, malo jači nego smo se nadali. U subotu je bilo malo življe, bura je bila divlja, puhala je iz dva smjera. Jak kurenat, bilo je jako teško pogađati po polju, bilo je koga što ulovi, kako se snađe. U nedjelju se malo više dalo pratiti nekakve odluke i imati neku strategiju od starta. Sretni smo što smo pobijedili – naglasio je Luka Šangulin, vlasnik i skiper Panjića. Dodao je da je napokon došlo vrijeme u kojem su Hrvati odlučili jedriti u jednoj klasi.

-Svi uživamo, i to je čar. Sve više je posada, sve bolje se jedri. U najavi postoji još timova i veselimo se budućnosti – rekao je Šangulin.

-Dva teška dana. Regata je nama počela prije mjesec dana s pripremama da svi budu zadovoljni. Brodovi su već počeli dolaziti u srijedu, četvrtak i petak spremati se. U subotu je bilo dosta vjetra, ali sve je prošlo bez velike štete. Mislim da je sve prošlo bez nekih velikih problema. Mi smo na regati bili s mladom ekipom, pokazali smo se koliko smo mogli – rekao je Orsanovac Ivo Kvestić, koji je na ovoj regati sudjelovao s Lerom uz Aleca Cvinara, Ivanu Šošić, Luciju Sebastijan i Leona Josipa Njirića.

Inače, Lero je odnio treće mjesto u Corinthian skupini, druga je posada broda Iggy, a prvo mjesto u ovoj kategoriji pripalo je posadi broda Mataran 24. Bodovanje u ovoj kategoriji novost je ove godine, a riječ je o posadama posadama koje u svom sastavu nemaju članove koji su profesionalno vezani uz jedrenje u raznim komercijalnim oblicima.

Pročitajte još

DVOGODIŠNJI UGOVOR Dubrovkinja Kristina Prkačin potpisala s Podravkom

Dulist

FOTO Gotovo 100 tisuća eura dodijeljeno dubrovačkim sportskim klubovima

Dulist

TURNIR TENIS KLUBA DUBROVNIK Deranja, Smokvina i Vušić najuspješnije!

Dulist