DuList IN

[FOTO] ‘Cirkusom u soli’ zaključen središnji dio programa Festivala soli 2024!

festival soli 3

‘Cirkusom u soli’ zaključen je središnji dio programa Festivala soli 2024. – a i rujan će biti slan jer festival traje sve do 15. rujna! I dalje će biti otvorena Eko placa te će stonski i pelješki restorani i vinarije nuditi prigodne menije. Kazališna družina Kolarin za stonsku publiku izvest će svoju hvaljenu predstavu ‘Matrimonijo’ Joza Lovrića Jadrijeva u nedjelju, 8. rujna u 20 sati u Tvrđavi Kaštio. Pred kraj festivala, u subotu, 14. rujna ‘Lionsice’ govore o ljubavi za Udrugu Djeca Pelješca od 19 sati u Kneževu dvoru.
Cirkus kolektiv iz Splita sinoć je u Solani priredio pravi spektakl! Svojim Cirkus cabaret showom ‘Cirkus u soli’ posjetitelje Stona splitski cirkusanti ostavili su bez daha! Akrobacije u zraku, ples s hula hoopom i žongliranje s vatrom uz pratnju bubnjara obilježili su ovu festivalsku večer u kojoj je Cirkus kolektiv ponovno oduševio publiku, kao i lani kada je prvi put nastupio na Festivalu soli.
Mag. pharm Andreja Brajica u prepunom je Kneževu dvoru predavanjem ‘Kako nam sol može pomoći’ sve zainteresirane upoznala s bogatim sastavom i svojstvima soli te kako se sol koristi u terapeutske svrhe, ali i upozorila na prekomjerno korištenje soli koje nije zdravo. Predavanje je ostvareno uz pokroviteljstvo Ljekarni Čebulc.
Posljednje jutro središnjeg festivalskog programa počelo je raspjevano, uz nastup dva pjevačka zbora! U crkvi Svetog Vlaha zajednički su nastupili Mješoviti pjevački zbor Sveti Križ i Dubrovački komorni zbor. K tome, još jednom ove godine šetalo se kroz povijest Stona i Solane na vođenoj turi ‘Pričaj mi… o soli i Stonu’ koja je bila kostimirana i ove godine osvježena za sve zainteresirane kojih je kroz protekle dane doista bilo mnogo.
Eko Placa – sajam tradicijskih proizvoda Stona, Pelješca i raznih OPG-ova na stonskom Trgu kralja Tomislava može se posjetiti sve do kraja festivala, 15. rujna u radnom vremenu od 9 do 13 te 18 do 21 sati. Do samoga kraja u ponudi će biti i posebni festivalski meniji koje su četvrtu godinu za redom osmislili stonski i pelješki restorateri i vinari te ih se može kušati sve do samog kraja festivala.
Nositelji projekta su Solana Ston i Udruga Amorette, uz potporu lokalne uprave Općine Ston i TZ Općine Ston, Dubrovačko – neretvanske županije, Hrvatske turističke zajednice, Ministarstva regionalnog razvoja i fondova Europske unije, Hrvatske gospodarske komore te brojnih sponzora. Cjeloviti program osmog Festivala soli koji se nastavlja sve do polovice rujna možete pogledati na linku.
Festival soli Ston dio je pokreta ‘bez plastike’ te će se i ove godine na manifestaciji koristiti ambalaža od biorazgradivih materijala. Službeni prijevoznik Festivala soli Ston 2024. je tvrtka ‘Avantcar’ koja je ustupila električni automobil za potrebe organizacije. Napominjemo da u Stonu postoji punionica za električne automobile.

Foto: Festival soli

Pročitajte još

[FOTO] Masterclass i izložba zaključili su prvi vikend Epidaurus Cavtat Festivala

Dulist

[FOTO] Uspješno završeno drugo izdanje Ponta Lopud Jazz Festivala

Dulist

OSMA SEZONA ‘ŽIVOTA NA VAGI’ Prvo vaganje Matea Biloša i ostalih kandidata

Dulist