Sport

FOTO Buterinu bronca na “Dubrovnik Cupu”

FOTO Buterinu bronca na "Dubrovnik Cupu"

Zanimljive borbe mogle su se vidjeti danas u dvorani u Gospinom polju prvog dana 15. Međunarodnog judo turnira „Dubrovnik Cup“, koji se s u organizaciji Judo kluba Dubrovnik i s nagradnim fondom od 16 tisuća dolara ovog vikenda održava u Dubrovniku.

Na rasporedu su bile borbe u kategorijama do 60, do 66 i do 73 kilograma za seniore te u kategorijama do 52, do 57 i do 63 kilograma za seniorke. Na turniru ukupno nastupa 84 judoka iz devet zemalja svijeta.

Najveći uspjeh od dubrovačkih judoka ostvario je Paulo Buterin (Dubrovnik 1966.), koji je u kategoriji do 63 kilograma za seniore osvojio brončanu medalju nakon dvije pobjede i dva poraza. Vrijedi spomenuti kako je Japanka Hiromi Kaji, inače trenerica JK Dubrovnik 1966., osvojila srebro u kategoriji do 52 kilograma nakon poraza u finalu od Kosovarke Distrie Krasniqi.

Korak do bronce ostali su Stjepo Roko (Dubrovnik 1966.) od kojeg je u kategoriji do 73 kilograma bolji bio Solinjanin Dragan Crnov, te Adela Pločić (JK Ura Nage) koja je bez bronce u kategoriji do 52 kilograma ostala nakon poraza od članice JK Lika Zagreb Nikoline Šimunić.

Solidne plasmane ostvarili su i Dominik Vidoš (JK Ura Nage, 5. mjesto u -60 kg), Marko Čurćija (JK Dubrovnik 1966., 7. mjesto u -73 kg) te Stjepan Dominiković i Kruno Svetac (obojica JK Dubrovnik 1966., 9. mjesto u -73 kg).

Prvog dana zlata su odnijeli već spomenuta Distria Krasniqi (Kosovo, -52 kg), Tena Šikić (Hrvatska/ Lika Zagreb, -57 kg) i Maja Blagojević (Hrvatska/JK Zagreb, -63 kg) u ženskoj konkurenciji, te Mislav Krček (Hrvatska/Student Split, -60 kg), Andraž Jereb (Slovenija/JK Olimpija, -66 kg) i Ljubiša Kovačević (Srbija/Slavija Novi Sad, -73 kg) u muškoj konkurenciji.

Također, uoči popodnevnih borbi u ime organizatora počasni predsjednik JK Dubrovnik 1966. Andrija Habulin čestitao je Ivani Šutalo na uspjehu i srebrnoj medalji s posljednjeg Europskog juniorskog prvenstva u Poreču.

Prigodan dar povodom ulaska u bračnu luku dobio je i trener u JK Dubrovnik 1966. Mateo Semiz. Rukovoditelj suđenja HJS-a Davor Marinić i predsjednik Komisije za pojaseve HJS Slaviša Bradić, inače oba nositelji pojasa 6. Dan, demonstrirali su obrambenu tehniku kodokan goshin jutsu, najmoderniju katu u judu.

Natjecanje se nastavlja sutra borbama u višim težinskim kategorijama.

Pročitajte još

Jugaši u finalu Prvenstva Hrvatske!

Dulist

OSMI DU MOTION Za vikend je grad u pokretu, stižu trkači iz 50 zemalja svijeta

Dulist

‘Pituri’ nastupaju u završnici Kupa Hrvatske

Dulist