Aktualno

FOTO Biskup Mate Uzinić posjetio Muški učenički dom u Gružu

FOTO Biskup Mate Uzinić posjetio Muški učenički dom u Gružu

U sklopu pastoralnog posjeta župi Svetog križa u Gružu u pratnji župnika fra Maria Mihaela Tolja danas je Muški učenički dom posjetio dubrovački biskup msgr. Mate Uzinić.

Nakon pozdravne riječi domaćina biskup je pozdravio učenike i djelatnike Doma prigodnim predblagdanskim riječima, posebno se osvrnuvši na vrijednost zajedničkog života u jednoj ovakvo velikoj obitelji, kao što je svakako život u Domu za vrijeme njihova srednjoškolskog obrazovanja. Pri tome je posebno istaknuo kako treba krenuti od brige i pažnje o svakodnevnim malim stvarima koje će onda same po sebi preći u velike stvari i poslužiti izgradnji kvalitetne i odgovorne osobe, što učenici za vrijeme boravka u Domu svakako postanu.
Uslijedilo je ugodno druženje i razgovor sa učenicima i djelatnicima o mnogim temama, uz izmjenu darova, koji će svim učenicima i djelatnicima, a vjerujemo i biskupu poslužiti kao podsjetnik i sjećanje na ovaj iznimno zanimljivi i srdačan susret. Biskup je svim okupljenima poklonio male medaljone, a učenicima posebno za njihovu biblioteku poklonio je knjigu Svetog Oca Franje, a njemu učenici i djelatnici Doma prigodni blagdanski poklon domaćih proizvoda braniteljske udruge Eko Župa dubrovačka i kip Svetog Vlaha, rad dubrovačkog branitelja i kipara iz Župe dubrovačke Nika Radića. Bio je to nezaboravan i ugodan susret za sve učenike i djelatnike Muškog učeničkog doma u Gružu.

Pročitajte još

PERICA MARTINOVIĆ Volim Zagreb, ali pravo doma je ‘ođe’, u Gradu!

Ivana Mijić Vulinović

LJETNIKOVCI NA PRODAJU Od ruševine ispod Bourbona do tvornice paste na Ombli

Andrea Falkoni Račić

[FOTO] Stradun krcat, a gužve se tek očekuju

Dulist