Aktualno

FOTO Ana Sršen kuma novog Jadrolinijinog broda

U Rijeci je održana svečanost krštenja i primopredaje novoizgrađenog Jadrolinijinog ro-ro putničkog broda „Brač“, drugog trajekta u seriji od četiri ista naručena od Jadrolinije u brodogradilištu Uljanik.

Čast da bude kuma novom Jadrolinijinom trajektu pripala je hrvatskoj paraolimpijki s Mljeta, rođenoj u Dubrovniku, Ani Sršen čime Jadrolinija nastavlja s projektom četiri priznate hrvatske sportašice kao prve dame odnosno kume četiriju novogradnji.

– Velika mi je čast biti kuma Jadrolinijinom brodu „Brač“. Posebno mi je drago što će „Brač“, na početku svoje plovidbe, povezivati dva otoka i time doprinijeti njihovom razvoju te omogućiti bolji život otočnom stanovništvu. Ono što bih se posebno htjela istaknuti, i ovom prilikom se zahvaliti, su posade Jadrolinije, koji osim redovnih linija, obavljaju izvanredna putovanja i u svakom trenutku, a posebno onda kada je najpotrebnije, služe otočnom stanovništvu. Brode dajem ti ime „Brač“, želim ti dugu plovidbu, i mirno more tebi i posadi –  naglasila je Ana Sršen prilikom obraćanja uzvanicima.

MT „Brač“ prve će putnike prevesti na liniji Valbiska – Merag pod zapovjedništvom Ladislava Miculinića. Kapacitet broda je 616 putnika te 145 osobnih vozila, s klimatizirani salonom kapaciteta 322 putnika. 50. brod u bijeloj floti Jadrolinije opremljen je hidrauličnim rampama za ukrcaj i iskrcaj vozila, a namijenjen je prijevozu putnika i vozila na lokalnim trajektnim linijama.

Svečanosti održanoj u salonu novog trajekta, uz brojne uzvanike, nazočili su i pomoćnik Ministra pomorstva, prometa i infrastrukture Igor Butorac, predsjednik Uprave Jadrolinije Alan Klanac, direktor Uljanik brodogradilišta d.d. Silvan Kranjc, gradonačelnik Rijeke Vojko Obersnel, zamjenica Župana Primorsko-goranske županije Marina Medarić te uvaženi predstavnici lokalne zajednice.

Pročitajte još

ČESTITKA BISKUPA PALIĆA MONS. GLASNOVIĆU Gospodin te šalje u Dubrovačku biskupiju koju svaki janjevački sin smatra svojim izvorištem

Dulist

STUDENTICE NJEMICA ELENA PAUMER I AMERIKANKA LINDSEY BEATTY Oduševljene smo Dubrovnikom. Ljudi su tako opušteni!

Leona Rašica

Biskup mons. Glasnović: ‘Sigurno niste očekivali mene. Ovom se službom vraćam kući!’

Dulist

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija